Zavřít reklamu

Přestože se po představení iPhonů 14 (Pro) objevovaly názory, že nasazení podpory satelitního SOS, díky kterému si budou moci jablíčkáři přivolat pomoc i z míst bez signálu, je zbytečné a nemá příliš velký potenciál na záchranu lidských životů, opak je pravdou. Od startu prodejů nových iPhonů jsme totiž viděli již celou řadu případů, kdy bylo satelitní SOS skutečně využito k záchraně osob, které přes něj byly schopné zkontaktovat záchranné složky a sdělit jim svou polohu. A přesně to se stalo i včera v Angeles Forest Highway v americké Kalifornii. 

Příběh ze včerejška je skoro jak z marketingové příručky Applu. Dva lidé cestující v autě ztratili nad svým vozem kontrolu a zřítili se s ním do propasti. Co čert nechtěl, stalo se tak jednak na místě, na kterém není pokrytí mobilním signálem, a jednak v lokalitě, která je velmi málo frekventovaná z hlediska projíždějících aut a tak podobně. Jelikož však s sebou měli cestující naštěstí nový iPhone 14 či 14 Pro a při nehodě se jedna z osob zranila jen lehce, zkontaktování záchranných složek právě díky satelitnímu SOS nebylo ničím složitým. Ty po obdržení zprávy okamžitě vyrazily na místo a z vrtulníku zraněné vytáhly do bezpečí a následně převezly do nemocnice k ošetření. Jak by celá situace dopadla bez iPhonu je pak vzhledem k tomu, kde se celá událost odehrála, velkou neznámou. I kdyby však nová funkce ušetřila pár desítek minut útrap na dně kaňonu, je rozhodně pozitivní, že jí iPhony disponují. Nezbývá proto než doufat, že se jí brzo dočkáme i u nás.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.