Zavřít reklamu

Apple musí v posledních měsících řešit jednu softwarovou chybu za druhou. Většina z nich se přitom týká operačního systému iOS 16, nicméně ani Macy nejsou v tomto směru bezchybné. Čím dál tím víc uživatelů, ale i výzkumných firem si totiž začíná stěžovat na to, že WiFi na Macích s čipy M1 (Pro, Max, Ultra) a M2 trpí buď záhadnými propady rychlosti nebo zkrátka výrazným rychlostním útlumem. Řešení je ale už na cestě. 

Co přesně za problémem stojí není v tuto chvíli zcela jasné, ale podle některých odborníků může mít vliv špatné nastavení systému Applu pro AirPlay a AirDrop. Tyto funkce jsou totiž taktéž závislé na internetu a je tedy možné, že je systém z nějakého neznámého důvodu prioritizuje a tím pádem ubírá na rychlosti a celkové funkčnosti jinde – a to i přes jejich deaktivaci. Applu byl již samozřejmě problém dávno nahlášen a ten už je naštěstí i stihl opravit. V poslední betě macOS 13.1 totiž již má podle dostupných informací WiFi běžet bez jakéhokoliv problému a v plné rychlosti, tudíž bude instalace této verze doporučována všem uživatelům kompatibilních Maců. Kdy přesně systém vyjde je nicméně v současnosti nejasné, respektive nevíme, zda se tak stane dnes, zítra, pozítří či budeme muset čekat až na příští týden. Naprostá většina zdrojů však hovoří o dnešku, maximálně zítřku. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.