Zavřít reklamu

Že mají Apple produkty potenciál zachraňovat lidské životy není již řadu let žádným tajemstvím, zpravidla se však v souvislosti s tímto potenciálem hovoří o Apple Watch a jejich zdravotních funkcích. V nadcházejících měsících a letech se však takřka 100% stanou hvězdami zpráv o záchranách životů i iPhony 14 (Pro), potažmo novější generace, až je Apple představí. Ostatně, přesně to se děje už nyní. 

Americká média informovala před pár hodinami informovala o příběhu z Aljašky, na které se ztratil na místě bez signálu postarší muž, kterému kvůli tomu hrozilo umrznutí. Jelikož však měl s sebou iPhone 14, dokázal si díky podpoře satelitního SOS přivolat pomoc připojením k satelitu a následném odeslání polohy záchranným složkám. Ty jej pak díky tomu neměly problém najít, vyzvednout a odvézt do bezpečí, což mu pravděpodobně zachránilo život. Vzhledem k tomu, že se pohyboval na velmi odlehlém místě, bylo totiž krajně nepravděpodobné, že by se mu podařilo dostat na místo se signálem či dokonce do civilizace. 

Vzhledem k potvrzení obrovského potenciálu nové funkce iPhonů 14 (Pro) je naprosto jasné, že budou jablíčkáři tlačit na Apple čím dál tím více skrze její rychlé rozšíření do dalších zemí světa. V současnosti je totiž odstupná jen a pouze v USA a Kanadě, byť se Apple nechal slyšet, že v dohledné době dorazí i do Francie, Německa, Irska a Velké Británie. Nezbývá tedy než doufat, že se co nevidět dočkáme i v Česku. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.