Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří si předplácí iCloud, tak jistě víte, že můžete využívat také iCloud Drive. Jedná se o vzdálené úložiště, na které si můžete uložit naprosto libovolné soubory, bez jakéhokoliv omezení. Někteří uživatelé ale neví o tom, že k iCloud Drive mohou přistupovat skutečně odkudkoliv, kde je k dispozici internetové připojení. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 způsobů, jak můžete iCloud Drive jednoduše otevřít na všech zařízeních, na kterých si jen vzpomenete.

iPhone a iPad

V případě, že byste chtěli otevřít iCloud Drive na vašem iPhonu nebo iPadu, tak je postup velmi jednoduchý – ještě aby ne, když se jedná o Apple zařízení. Prvně je nutné, abyste se přesunuli do nativní aplikace Soubory. V případě, že ji nemáte staženou, tak stačí přejít do App Store, kde ji vyhledejte a stáhněte. Následně už jen klepněte vpravo dole na záložku Prohlížení a z kategorie Umístění pak vyberte možnost iCloud Drive. Tímto už se veškerý obsah iCloud Drive zobrazí.

Aplikaci Soubory stáhnete zde

Mac a MacBook

Chtěli byste otevřít iCloud Drive na vašem jablečném počítači, tedy na Macu či MacBooku? Pokud jste si odpověděli kladně, tak je v tomto případě postup nejjednodušší. Není totiž třeba cokoliv stahovat, vše je k dispozici ihned. Stačí, abyste jednoduše otevřeli nativní aplikaci Finder, kde pak v levém menu v kategorii iCloud klepněte na záložku iCloud Drive. Následně už se vám veškeré soubory, které na něm máte uložené, zobrazí. V kategorii iCloud pak můžete najít ještě sekci Dokumenty v případě, že si je necháváte na iCloud ukládat, společně se sekcí Sdílené, kde se vám pohromadě zobrazí veškeré sdílené soubory a složky.

Windows

Potřebujete přistupovat k iCloudu i na vašem počítači s nainstalovaným systémem Windows? Pokud jste si odpověděli kladně, tak byste měli vědět, že se ani v tomto ohledu nejedná o nic složitého. iCloud je totiž možné do Windows plně integrovat, takže s ním následně můžete pracovat stejně, jako například na Macu. Je pouze nutné, abyste si stáhli aplikaci iCloud for Windows, která je každopádně k dispozici zdarma. Po spuštění už jen stačí zadat údaje k vašemu Apple ID, přihlásit se a provést prvotní nastavení. Následně už se vám kolonka iCloud zobrazí v umístěních po otevření Tento počítač. Po otevření už se vám zobrazí veškeré soubory, které jsou na iCloud Drive uloženy.

iCloud for Windows stáhnete zde

windows icloud drive

Android a další zařízení

Jestliže máte Android, anebo jakékoliv jiné zařízení, které není uvedeno výše, tak pořád můžete iCloud Drive jednoduše zobrazit. Apple má totiž iCloud plně k dispozici také v rámci webového rozhraní, což rozhodně přijde vhod – najdete ho na webové stránce iCloud.com. Díky webovému rozhraní se totiž do iCloudu dostanete jednoduše odkudkoliv, kde je k dispozici internetové připojení. Následně můžete zobrazit nejen iCloud Drive, ale například také fotky, e-maily, poznámky, připomínky a veškerá další data, která máte na iCloudu uložená. Mnoho uživatelů o tomto nemá ani páru a jedná se mimo jiné o velmi jednoduchý způsob pro zobrazí vašich fotek, třeba z dovolené, na zařízení, které není vaše.

Webové rozhraní iCloud.com otevřete klepnutím zde

Dnes nejčtenější

.