Zavřít reklamu

Ochranný kryt je prakticky nedílnou součástí výbavy. Ačkoliv se Apple každoročně snaží vylepšovat odolnost svých telefonů, tak i přesto stačí jen chvilinka nepozornosti a problém může být rázem na světě – například kvůli pádu může dojít k poškození samotného zařízení. Tomu lze naštěstí snadno předcházet kvalitním krytem. Jenže kryty jako takové mají jeden poměrně zásadní nedostatek. Častokrát „kazí“ estetiku produktu a zakrývají jeho natolik oblíbený design.

Jenže i tento neduh má své řešení. K tomu se totiž nabízí stylové kryty, které svým designem vynikají a dokážou tak iPhone ještě o to „ozdobit“. Právě na takovéto kryty si nyní společně posvítíme. Do redakce nám totiž dorazily velice zajímavé kousky z českého e-shopu Dřevákov.cz, který prodává dřevěné, ručně vyráběné kryty.

Dřevěné kryty z Dřevákov.cz

Než se dostaneme ke konkrétním krytům, pojďme si ještě v rychlosti shrnout, čemu se e-shop Dřevákov.cz vlastně věnuje. Jak už jsme uvedli výše, obchod se zaměřuje na prodej (nejen) dřevěných krytů, které vsázejí na unikátní design a telefonu tak dodávají ono osobité kouzlo. Velice důležité také je, že všechny kryty jsou ručně vyráběné. Ať už jde tedy o broušení, lakování dřeva, aplikování rytiny, leštění či lepení. Stroje se používají pouze pro potřeby řezání a gravírování. Z toho také vychází další zajímavá vlastnost – každý jeden kryt je proto unikátní.

Dřevěný kryt Dřevákov s MagSafe

Použití dřeva má navíc poměrně zásadní benefit. Ve skutečnosti se totiž jedná o praktickou variantu, která kromě jedinečného designu zajišťuje dlouhou životnost. Nehrozí tak, že by byl kryt po určité době sešlý, jako je tomu u obyčejných modelů mnohdy zvykem. Dřevákov.cz se zároveň specializuje na dřevěné doplňky pro domácnost či kancelář, náramky a řadu dalších zajímavých produktů.

V případě dřevěných krytů pro iPhone také nesmíme zapomenout zmínit jednu zcela zásadní věc. K dispozici jsou totiž desítky nejrůznějších motivů, které se odlišují svým designem a použitým typem dřeva. Stejně tak se ještě nabízí možnost pořízení krytu s vlastním motivem, který je pak vyroben přesně podle představ zákazníka. Stačí si jen vybrat typ dřeva a domluvit, co byste na svém iPhonu rádi nosili. O následné zpracování se pak postará přímo tým Dřevákov.cz.

Design a zpracování: Krása střídá nádheru

Přejděme už ale k samotným krytům. Na testování nám do redakce dorazily hned dvě varianty – kryt s motivy horských vrcholů ze dřeva z brazilských pralesů a MagSafe kryt ze dřeva a pryskyřice, který je určený pro novější iPhony s podporou MagSafe. Hned na úvod musím zcela upřímně uznat, že z hlediska designu a zpracování jsem byl velice příjemně překvapen.

Kryt je z vnitřní strany a boků z kombinací polykarbonátu a TPU silikonu, což konkrétně zajišťuje maximální odolnost a předchází tak případnému poškození, které se může objevit například vinou nechtěného pádu. Samozřejmostí jsou také precizní výřezy – pro fotoaparát, boční přepínač pro aktivaci zvuku, napájecí konektor, mikrofon a reproduktor. V tomto ohledu bych také nesmírně rád vyzdvihl protiskluzovou ochranu na bocích krytu. Telefon se díky nim daleko lépe drží v ruce. Nehrozí tak, že by nám zařízení například vyklouzlo z rukou.

To pravé ořechové pak zdobí zadní stranu. Ta je totiž kompletně celá z ručně vyráběného dřeva. Musím přiznat, že po stránce kvality jsou kryty na úplně jiné úrovni, než na jakou jsem vůbec zvyklý. S ohledem na design a zpracování musím ocenit cit pro detail, zejména tedy u zmiňovaného krytu, který vsází na motiv horských vrcholů. Pod nimi jsou ještě siluety stromů, což dle mého názoru skvěle dotváří celkový dojem. Celé to ještě parádně ladí se dřevem z brazilských pralesů. Prakticky stejně pozitivní pohled zastávám i v případě druhého krytu. Kombinace dřeva a pryskyřice funguje přímo skvěle a vytváří dokonalý abstraktní obraz.

Testování: Jaké jsou kryty v praxi

Kryt jako takový ale není jen o designu. Je u něj stejně tak důležité, aby byl svým způsobem funkční a dokázal plnit svou hlavní úlohu – chránit iPhone před případným poškozením, aniž by omezoval jeho funkčnost. Při používání jsem se nesetkal s byť jen jediným problémem. Proto musím také vyzdvihnout, jak skvěle kryty obecně pasují. Díky tomu lze velice snadno a pohodlně stisknout jednotlivá boční tlačítka (pro zamknutí/nastavení hlasitosti), což se některých jiných obalech vždy říct úplně nedá.

S ohledem na samotné používání bych také rád vyzdvihl celkový komfort. Díky protiskluzové ochraně se kryt nesmírně pohodlně drží. Zároveň není ani příliš hrubý/tlustý. Něco takového je typické především u odolných obalů, které tak mohou výrazně narušit celkový vzhled telefonu. Tyto modely od Dřevákov.cz naopak razí jiný přístup. Jsou jednoduché, stylové a naopak designově iPhonu dávají zcela nový nádech. Díky různým motivům si navíc každý přijde na to, co se mu zamlouvá nejvíce. Stejně tak nijak nebrání bezdrátovému nabíjení skrze standard Qi. iPhone tedy stačí jen položit na bezdrátovou nabíječku a můžeme rovnou nabíjet.

MagSafe kryty svou funkčnost navíc posouvají ještě o něco dál. Díky tomu, že disponují integrovanými magnety, se nejen že snadno přicvaknou k iPhonu, ale také fungují i s dalším příslušenstvím. To ocení zejména jablíčkáři, kteří například častokrát jezdí autem, kde se spoléhají na magnetický držák s podporou MagSafe.

Resumé

Sečteno podtrženo, dřevěné kryty z Dřevákov.cz mě velice příjemně překvapily a musím je zcela upřímně ohodnotit maximálním počtem bodů. Jak už jsem zmínil výše, jejich bezkonkurenčně největší výhoda spočívá v unikátním zpracování a celkovém designu. Hned na první pohled jde jasně poznat, že jde o poctivou a kvalitní práci, u které se navíc klade důraz na životní prostředí. Dle mého názoru jsou proto tyto kryty také skvělým dárkem pro své nejbližší – zejména tedy ve verzi s vlastním motivem.

O kvalitě navíc jasně hovoří i země původu. Tyto kryty totiž nepochází z Číny, ale jsou vyráběny hned u našich sousedů v Polsku. V samotném závěru bych také rád vyzdvihl i samotné balení v podobě jednoduché papírové krabičky. Pokud se vám líbí myšlenka dřevěného krytu, pak vám jej mohu pouze doporučit. Ačkoliv jsem sám fanouškem tradičních silikonových obalů, tak i přesto si mě kombinace dřeva a skvělého motivu velice rychle získala. A nejen mě. Již během prvních dní používání jsem totiž dostal hned několik dotazů na tento kryt, který tak dokázal okouzlit i mé přátele.

Dřevěné kryty z Dřevákov.cz zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.