Zavřít reklamu

Nativní Připomínky si napříč operačními systémy od Applu získávají čím dál větší oblibu. Je to především proto, že jí Apple před nějakou dobou konečně začal věnovat náležitou pozornost, a začal ji obohacovat o nové funkce a vylepšení. Jak využít Připomínky na iPhonu s iOS 16 naplno?

Připnuté seznamy

Vytvořené seznamy, které používáte nejčastěji, si můžete v nativních Připomínkách pro iOS můžete připnout na začátek, abyste k nim měli snadný přístup. Připnuté seznamy se zobrazují hned vedle sekcí, jako jsou Dnes, Naplánované a Označené. Pro přišpendlení seznamu jednoduše požadovaný seznam vyhledejte na hlavní stránce aplikace, dlouze jej stiskněte a v menu zvolte Přišpendlit. Pokud budete chtít přišpendlení zrušit, stačí seznam opět dlouze stisknout a klepnout na Odšpendlit.

Chytrý seznam splněných připomínek

Mezi takzvané „chytré seznamy“ v nativních Připomínkách, jako je třeba Dnes nebo Vše, přibyla nově také kategorie s názvem Vyřízeno. Pod touto kolonkou najdete – jak jinak – veškeré připomínky a úkoly, které jste si odškrtli jako vyřízené a splněné. Připomínky jsou zde rozdělené podle data splnění, a můžete je zde všechny najednou pohodlně a rychle smazat.

Šablony seznamů

Pokud jste si v Připomínkách vytvořili opravdu užitečný seznam, na kterém jste si dali záležet a který byste rádi použili ve více případech, už jej nemusíte manuálně tvořit znovu. Nativní Připomínky v iOS 16 totiž nově nabízí možnost práce se šablonami seznamů. Otevřete požadovaný seznam a v pravém horním rohu klepněte na tři tečky v kroužku. V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Ulložit jako šablonu a přizpůsobte podrobnosti. Při vytváření nového seznamu pak stačí v horní části displeje klepnout na kartu Šablony a vybrat požadovanou šablonu.

Ještě lepší poznámky

V Připomínkách v iOS 16 máte nové možnosti úprav a přizpůsobení poznámek, které vkládáte pod jednotlivé úkoly. Pokud text vytvořené poznámky označíte a klepnete na něj, můžete v menu nad poznámkou po klepnutí na Formát vytvořit tučný text, podtržený text, nebo třeba kurzívu.

Dnes nejčtenější

.