Zavřít reklamu

Jak na iPhone exportovat kontakty je postup, který vyhledává mnoho jablíčkářů. Zatímco ve starších verzích iOS k tomuto bylo nutné využít různé aplikace třetích stran, tak v nejnovějším iOS 16 už lze využít nativní aplikaci Kontakty. Ta se totiž v tomto systému dočkala výrazného přepracování a nabízí několik nových funkcí a vychytávek, které zkrátka stojí za to. Na našem magazínu se samozřejmě i těmto novinkám věnujeme, abyste je mohli začít využívat a zjednodušili si tak každodenní fungování.

Jak na iPhone exportovat kontakty

Pokud jste se ocitli v situaci, kdy potřebujete na iPhone exportovat kontakty, tak se ve skutečnosti nejedná o nic složitého. Ve starších verzích iOS jsme k tomu museli využít aplikaci třetích stran, aktuálně už to ale není potřeba, vzhledem k vylepšením v aplikaci Kontakty. Export kontaktů se může hodit v hned několika situacích, například pokud si chcete kontakty ručně někam zálohovat, případně pokud byste je chtěli všechny najednou nějakým způsobem sdílet. Postup pro export kontaktů na iPhone je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Kontakty.
    • Případně můžete otevřít aplikaci Telefon a dole se do sekce Kontakty přesunout.
  • Jakmile tak učiníte, tak stiskněte tlačítko < Seznamy v levém horním rohu obrazovky.
  • Následně se ocitnete v sekci s veškerými dostupnými seznamy kontaktů.
  • Zde pak nahoře podržte prst na seznamu Všechny kontakty.
  • Pak se zobrazí menu, ve kterém klepněte na možnost Exportovat.
  • Nakonec už se otevře menu sdílení, kde můžete kontakty uložit, anebo sdílet.

Výše uvedeným způsobem je možné na vašem iPhonu exportovat kontakty. Skutečně se nejedná o složitý postup, jak jste se mohli přesvědčit výše. Export konkrétně probíhá do souboru ve formátu VCF, a pokud byste si chtěli před exportováním zvolit, které kontakty mají být zahrnuty, tak stačí v menu sdílení pod názvem klepnout na Filtrovat pole. Stejným způsobem je možné na iPhone exportovat kontakty i z jiných seznamů kontaktů, o kterých jsme si řekli v jednom z předchozích článků, viz níže.

Dnes nejčtenější

.