Zavřít reklamu

iMessage je služba, díky které mohou mezi sebou zdarma komunikovat všichni uživatelé Apple zařízení – stačí být připojený k internetu. Lze je využívat v nativní aplikaci Zprávy a od SMS zpráv je poznáte podle modrého pozadí, zatímco klasické zprávy mají pozadí zelené. I součástí iMessage je samozřejmě několik skvělých a skrytých funkcí, které můžete využít. V tomto článku se společně podíváme na 5 z nich. Doufáme, že se dozvíte něco nového, tak pojďme rovnou na to.

Přesouvání obsahu

Jakýkoliv obsah, který skrze iMessage pošlete – ať už se jedná o text, obrázek, video, odkaz či cokoliv jiného – můžete jednoduše přesunout do jiné (nebo klidně stejné) konverzace, anebo dokonce do úplně jiné aplikace. Díky tomu není nutné konkrétní obsah zbytečně kopírovat, a poté vkládat. Pro přesun na konkrétním obsahu podržte prst, a poté jej kousek potáhněte, čímž dojde k jeho zachycení. Zatímco tento prst i nadále držte na obrazovce, tak druhou rukou přejděte tam, kde chcete obsah vložit. Jakmile tak učiníte, přesuňte prstem obsah na konkrétní místo a pusťte ho zde.

Sdílení polohy

Dost možná už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste například očekávali odvoz, ale dotyčný vás nemohl najít, a to i přesto, že měl k dispozici přesnou adresu. I v takovém případě lze využít iMessage k tomu, aby vám pomohly, a to zaslání aktuální polohy. Pokud byste tuto vychytávku chtěli využít, tak stačí přejít do konkrétní konverzace, kde pak nahoře klepněte na jméno kontaktu. Nakonec už jen stačí klepnout na Odeslat moji současnou polohu.

Odesílání efektů

I přesto, že jsou efekty součástí iMessage již několik let, tak o nich mnoho uživatelů neví. Konkrétně můžete poslat s efektem buď samotnou zprávu, anebo se může odeslat efekt přes celou obrazovku. Nejedná se o nic složitého – stačí napsat v konverzaci zprávu, a poté podržet prst na modrém tlačítku pro odeslání. Tímto už se rozhraní s efekty zobrazí a stačí si v něm vybrat. Pokud vyberete například Neviditelný inkoust, můžete odeslat tajnou zprávu, u které se dokonce nezobrazí druhé straně ani náhled na zamknuté obrazovce. Po vybrání efektu už jen stačí klepnout na tlačítko pro odeslání.

Odpovídání

Máte někoho, s kým během dne neustále řešíte různé záležitosti? Pokud ano, tak už ve vaší konverzaci rozhodně došlo ke zmatkům, kdy jste začali najednou řešit více věcí a nebylo jasné, k čemu se jednotlivé zprávy vážou. To může být svým způsobem i nebezpečné, jelikož konkrétní zprávou můžete reagovat na úplně něco jiného. Přesně proto byste měli používat přímé odpovědi, díky kterým je vždy jasné, na co konkrétně odpovídáte. Chcete-li tedy odpovědět na nějakou zprávu, klidně i na tu svoji, tak na ní stačí podržet prst a klepnout na Odpověď. Pak už jen odpověď napište a odešlete ji.

Hraní her

Věděli jste o tom, že v iMessage můžete hrát také hry? Ve výchozím nastavení tato možnost k dispozici není, instalovat však můžete do iMessage různá rozšíření, mezi kterými najdete právě i různé hry. Mezi nejznámější patří rozhodně GamePigeon, kde najdete nespočet klasických her, od billiardu, přes šipky, lukostřelbu a basketbal, až po šachy. Her je zde k dispozici opravdu mnoho a nejlepší na tom je, že GamePigeon stáhnete kompletně zdarma. Pokud byste se chtěli dozvědět o dalších hrách, stačí si otevřít článek, který přikládám níže.

GamePigeon stáhnete zdarma zde

Dnes nejčtenější

.