Zavřít reklamu

AirPody, potažmo jablečná sluchátka, jsou pro mnohé uživatele nedílnou součástí života. Jedná se o nejprodávanější sluchátka na světě, a to zcela oprávněně díky všemožným vychytávkám a funkcím, které prostě stojí za to. Všechny možnosti, které AirPody nabízí, můžete samozřejmě různě přenastavovat, a to s využitím prakticky jakéhokoliv zařízení od Applu. V nejnovějších operačních systémech se pak kalifornský gigant zaměřil na vylepšení rozhraní pro správu AirPodů, a proto se společně v tomto článku podíváme na 5 nových vychytávek pro správu jablečných sluchátek v iPadOS 16.

Rychlý a jednoduchý přístup

Pokud jste někdy na iPadu spravovali AirPody, tak jistě víte o tom, že se nejedná o nic složitého. Stačí je jednoduše k tabletu připojit, a poté přejít do Nastavení → Bluetooth, kde u nich klepněte na ikonu ⓘ, čímž se ocitnete v rozhraní s předvolbami. Tento postup sice není složitý, ale je zbytečně zdlouhavý, což si Apple uvědomoval, a tak jsme se v novém iPadOS 16 dočkali zjednodušení přístupu k nastavení AirPodů. Pokud je máte připojené, tak jen stačí přejít do Nastavení, kde se hned nahoře kolonka s jablečnými sluchátky zobrazí – stačí na ni klepnout.

airpods ipados 16

Nové zobrazení stavu baterie

V případě, že kolonku z předchozího odstavce rozkliknete, tak se vám zobrazí veškeré předvolby AirPodů, stejně jako tomu bylo doposud. Jedna změna tady ale je – v horní části se totiž nově zobrazuje grafika jablečných sluchátek, ve které rychle a jednoduše zjistíte, jak jsou na tom s baterií. Klasicky se zobrazí stav nabití sluchátek a pouzdra, avšak v případě, že sluchátka nemají totožný stav nabití, tak se samozřejmě rozdělí a stav zobrazí zvlášť. Nové zobrazení baterie tedy najdete v Nastavení → AirPods.

airpods baterie ipados 16

Přizpůsobení prostorového zvuku

Pokud vlastníte AirPods 3. generace, AirPods Pro nebo AirPods Max, tak na nich můžete využívat prostorový zvuk, který reaguje na pohyby vaší hlavy a měli byste se s ním cítit jako v kině. Prostorový zvuk funguje u jablečných sluchátek dobře, Apple se však rozhodl v iPadOS 16 přijít s jeho dalším vylepšením, a to v podobě přizpůsobení prostorového zvuku. Pokud tuto novinku využijete, tak v rámci průvodce pomocí Face ID provedete skeny vašich uší, podle kterých se pak prostorový zvuk nastaví přesně pro vás. Bohužel však nelze přizpůsobení na iPadu nastavit, a to dokonce ani na modelu Pro, který má Face ID k dispozici. Nastavení tak musíte provést na iPhonu X a novějším, ke kterému stačí AirPody připojit, a poté přejít do Nastavení → AirPods, kde níže v kategorii Prostorový zvuk otevřete Přizpůsobení, a poté klepněte na Přizpůsobit prostorový zvuk.

Detekování nepravých AirPodů

Před delší dobou se roztrhl pytel s nepravými, chcete-li fejkovými, AirPody. Některé napodobeniny jsou zpracovány špatně, jiné však zase jen těžko rozpoznáte od originálů. Ty nejlepší fejky dokonce disponují čipem H-series, díky kterému se na jablečných zařízeních zobrazuje animace sluchátek. Pokud jste tedy vyloženě neměli nastudováno, jak padělky AirPodů poznat, popřípadě pokud jste při koupi neměli u sebe originály, tak jste jen těžko napodobeniny jablečných sluchátek poznali. Apple však tomuto udělal přítrž, jelikož do iOS a iPadOS 16 přidal funkci, která dokáže fejkové AirPody rozpoznat a upozornit vás na to v rámci animace.

airpods fake ipados 16

Informace o optimalizovaném nabíjení

Před pár lety přidal Apple do iPhonu funkci optimalizovaného nabíjení, která dokáže zarazit nabíjení na 80 %, aby nedocházelo k předčasnému stárnutí baterie. Postupně se tato funkce dostala i do iPadu, Macu, a dokonce i AirPods. V určitých situacích však můžete potřebovat AirPody nabít na 100 %, jelikož je například budete celý den využívat, a tak lze samozřejmě optimalizované nabíjení vypnout. V novém iPadOS 16 však můžete optimalizované nabíjení, pokud je zrovna aktivní, vypnout přímo z animace, která se zobrazí po otevření víka AirPodů v blízkosti iPadu. Kromě toho se vám zobrazí i to, na kdy je dokončení nabíjení AirPodů naplánováno.

airpods optimalizované nabíjení ipados 16

Dnes nejčtenější

.