Zavřít reklamu

Současně s novými widgety na zamykací obrazovce Apple v operačním systému iOS 16 přepracoval také systém oznámení. Od letošního roku se oznámení nyní zobrazují ve spodní části uzamčené obrazovky, nikoli nahoře pod hodinami. Pokud vám tento způsob zobrazování notifikací nevyhovuje, máte naštěstí řadu možností jejich přizpůsobení.

Po přechodu na iOS 16 se začaly notifikace zobrazovat ve spodní části uzamčené obrazovky. Po vytažení prstem směrem nahoru můžete zobrazit více notifikací, klepat na ně, otevírat je nebo s nimi jinak interagovat. Apple je samozřejmě skálopevně přesvědčen o tom, že nový způsob zobrazení v iOS 16 je tím nejlepším, co mohlo uživatele potkat. Lépe uvidíte svou tapetu, nové widgety, a zamčená obrazovka se tak stane přehlednější. Že tento názor s Applem nesdílíte? Pak vám nezbývá nic jiného, než si způsob zobrazování notifikací přizpůsobit, a zároveň se také smířit s tím, že se stará podoba již nevrátí.

Způsoby zobrazování notifikací v iOS 16

Operační systém iOS 16 nabízí tři různé způsoby zobrazení notifikací – Počet, Sada a Seznam. V případě varianty Počet se na zamčené obrazovce vašeho iPhonu objeví oznámení s údajem o počtu nepřečtených oznámení. Pokud zvolíte variantu Sada, seskupí se všechna oznámení z jednotlivých aplikací na sobě. Poslední varianta s názvem Seznam se nejvíce podobá způsobu zobrazení notifikací, který známe z předešlých verzí operačního systému iOS.

Jak změnit způsob zobrazování notifikací v iOS 16

Bohužel neexistuje způsob, jak změnit polohu notifikací a vrátit je zpět do horní části obrazovky. Můžete ale snadno a rychle přepnout do některého z výše zmíněných režimů. Pokud chcete změnit způsob zobrazování notifikací na uzamčené obrazovce vašeho iPhonu, spusťte Nastavení -> Oznámení. V horní části obrazovky v sekci Zobrazit jako si můžete prohlédnout jednotlivé režimy, a klepnutím vybrat ten, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Dnes nejčtenější

.