Zavřít reklamu

Přijdou vám v současnosti nové iPhony drahé? Pak pro vás máme svým způsobem dobrou zprávu. Oproti ohebnému iPhonu, který Apple chystá pro následující roky, nakupujeme nynější jablečné telefony ještě stále poměrně levně. tedy alespoň uznávané analytické společnosti CSS. Na kolik tedy nový první ohebný iPhone přijde?

2500 dolarů, což odpovídá v “applovském” přepočtu zhruba 73 000 Kč. Právě za tolik totiž v současnosti prodává Apple v České republice základní 16″ MacBook Pro M1 Pro, která v USA vychází právě na 2499 dolarů. Pokud se tedy tvrzení analytiků z CSS vyplní, stane se první ohebný iPhone zároveň suverénně nejdražším iPhonem v historii Applu a možná i nejdražším “klasickým” telefonem vůbec. Na speciální luxusní edice vyráběné z drahých kovů a kamenů pak také už tolik ztrácet nebude.

Ačkoliv nás od představení prvního ohebného iPhonu dělí samozřejmě ještě pěkných pár let, už nyní visí ve vzduchu otázka (samozřejmě za předpokladu, že je cena předpovídaná analytiky reálná), zda má vůbec smysl něco podobného představovat a to vlastně v jakékoliv podobě. I kdyby byl totiž tento iPhone lidově řečeno natřískaný nejlepším hardwarem, který si jen lze představit, vzhledem ke své astronomické ceně bude jeho cílová skupina extrémně úzká. A přesně proto se nabízí otázka, zda je smysluplné takový iPhone vůbec představovat, když jsou pro Apple právě vysoké prodeje velmi důležité. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.