Zavřít reklamu

Apple včera představil hned několik nových produktů a mezi jeden z nich se řadí také třetí generace Apple TV 4K, která však přišla vskutku nečekaně. I když se na první pohled mohlo zdát, že nic nového nepřináší, tak je opak pravdou. Zmínit můžeme ihned například osazení čipem A15 Bionic, který tepe v iPhonu 14 (Plus) a v loňských iPhonech 13 (Pro). Dále nesmíme zapomenout na rozdělení na dvě verze v podobě levnější Wi-Fi s 64 GB úložištěm a klasické Wi-Fi + Ethernet se 128 GB úložištěm. Mimo to se pak dočkal malé aktualizace také Siri Remote, u kterého byl vyměněn Lightning za USB-C.

Relativně velké změny se však odehrály také na poli designu. Všimnou si můžete například toho, že se na horní straně již nenachází logo  tv, ale pouze samotné jablko, tedy . Kromě toho došlo také ke změně rozměrů a třetí generace Apple TV 4K je oproti té předchozí o 5 milimetrů menší a o 4 milimetry tenčí, což je rozhodně poznat. Naprosto zásadní změnou je však hmotnost, která klesla o 50 %,  samozřejmě ve prospěch nového modelu. Zatímco původní generace vážila 425 gramů, tak nová Apple TV 4K váží jen 208 gramů, respektive 218 gramů v případě Wi-Fi + Ethernet verze.

Dost možná se ptáte, jakým způsobem se Applu podařilo tak výrazné změny dosáhnout – a není to žádná věda. Vzhledem k tomu, že je čip A15 Bionic jak výkonný, tak ale zároveň i úsporný, tak si mohl kalifornský gigant dovolit kompletně odstranit aktivní chlazení v podobě ventilátoru. Je každopádně jasné, že pouze tímto způsobem se Applu nepodařilo srazit 50 % hmotnosti a v útrobách tak muselo dojít k ještě několika dalším změnám. Proto bude rozhodně zajímavé sledovat kompletní rozebrání Apple TV 4K třetí generace, kde se dozvíme bližší podrobnosti.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.