Zavřít reklamu

Patříte mezi jedince, kteří sice využívají Apple produkty, ale bez řešení a aplikací od společnosti Google jednoduše nedokážete fungovat? V případě, že jste si odpověděli kladně, tak pro vás mám dobré zprávy. Jak jistě víte, tak v novém iOS 16 jsme se mimo jiné dočkali přepracování zamknuté obrazovky, na kterou si můžete vložit widgety. Apple samozřejmě prostor pro widgety zpřístupnil také vývojářům třetí strany a Google se ihned chopil této příležitosti. V celkově šesti svých aplikacích tak nabízí skvělé widgety na zamknutou obrazovku, které se vám mohou hodit. Pojďme se na ně společně v tomto článku podívat.

Gmail

Využíváte-li e-mailového klienta od Googlu, tedy Gmail, tak si z něj můžete na zamknutou obrazovku přidat jeden widget ve dvou velikostech. Konkrétně se v tomto widgetu můžete jednoduše dozvědět informaci o tom, kolik máte nových nepřečtených e-mailů. Samozřejmě po klepnutí na widget se můžete ihned do Gmailu přesunout a e-maily zkontrolovat.

gmail widgety ios 16

Google Maps

Mapy od Googlu patří aktuálně mezi nejlepší navigační aplikace – a ve skutečnosti se rozhodně není čemu divit, jelikož ve většině případech jsou mílovými kroky napřed oproti konkurenci. Google nezahálel a celkově dva widgety na zamknutou obrazovku přidal i z Google Maps. První widget, který je velký, vám zobrazí vaše časté cesty, společně s odhadovaným časem jízdy a informací o provozu. Druhý widget je pak malý a slouží pro rychlé otevření Google Maps, abyste mohli ihned začít vyhledávat destinaci.

google maps widgety ios 16

Disk Google

Pro ukládání všemožných dat můžete i na jablečných zařízeních využívat Disk Google, potažmo Google Drive. I tato aplikace patří ve svém oboru mezi ty nejlepší, a dokonce Disk Google využívá opravdu velká hromada jablíčkářů. Pokud byste si z Disku Google chtěli na zamknutou obrazovku přidat widgety, tak můžete – k dispozici jsou hned tři typy. První velký widget vám zobrazí navrhované soubory pro jejich rychlé otevření, druhý widget je pak malý nabízí okamžité spuštění vyhledávání na vašem Disku Google. Třetí widget, který je taktéž malý, vám poskytne okamžitý přístup k oblíbeným souborům.

google disk widgety ios 16

Google

Společnost Google má na iPhone i svou vlastní aplikaci čistě pro vyhledávání – jmenuje se jednoduše Google. I v rámci této aplikace vymyslel Google několik různých widgetů, které můžete na zamknutou obrazovku přidat. Konkrétně jich je paradoxně nejvíce ze všech ostatních aplikací v tomto článku. První widget, který je k dispozici v malé i velké podobě, vám ihned zpřístupní vyhledávání, stačí klepnout. Druhý widget, který je pouze malý, pak nabízí okamžité spuštění hlasového vyhledávání. Třetí widget je malý, stejně jako ten čtvrtý, a nabízí okamžité vyhledávání pomocí obrázku skrze Lens, respektive zkratky pro Lens pro okamžitý přístup k oblíbeným funkcím.

google vyhledavani widgety ios 16

Chrome

Velmi oblíbený je ve světě jablíčkářů také prohlížeč Chrome a opět se není úplně čemu divit, jelikož Safari v mnohém jednoduše pokulhává a ztrácí. I v rámci prohlížeče Chrome si Google připravil hned několik widgetů, které se mohou hodit. Konkrétně můžete využít celkově čtyři widgety, které jsou všechny malé. První widget slouží pro okamžité vyhledávání skrze Chrome, druhý pak ke spuštění anonymního vyhledávání. Třetí widget pak otevře hlasové vyhledávání a čtvrtý vám pak spustí legendární dinosauří hru, která je klasicky k dispozici při nefunkčním internetu.

google chrome widgety ios 16

Zprávy Google

Poslední aplikací od Googlu, která v iOS 16 nabízí skvělé widgety pro zamknutou obrazovku, je Zprávy Google, díky kterým jste vždy v obraze a máte přístup k nejnovějším zprávám. Co se této aplikace týče, tak je k dispozici jediný velký widget, který vám dokáže zobrazit hlavní zprávy. Pokud na něj klepnete, tak se samozřejmě ihned aplikace Zprávy Google otevře, společně s hlavním článkem, abyste si ho mohli ihned přečíst.

google zpravy widgety ios 16

Dnes nejčtenější

.