Zavřít reklamu

Potřebujete na vašem iPhonu vést tajnou konverzaci, u které nechcete riskovat, že by ji mohl kdokoliv vidět? Popřípadě chcete alespoň chránit své soukromí při konverzaci v nativní aplikaci Zprávy? Jestliže jste si odpověděli kladně, tak se vám rozhodně bude hodit tento článek. V tom si totiž ukážeme 5 tipů, jak můžete na iPhonu ve Zprávách vést tajné konverzace s jistotou toho, že o nich budete vědět jen vy.

Změna jména

Prvním a naprosto základním tipem, který můžete využít, je změna jména kontaktu, se kterým komunikujete. V případě, že dotyčné osobě nastavíte jiné jméno, tak o tom nebude vědět nikdo jiný, než vy. I po otevření konverzace navíc nemusí být na první pohled poznat, s kým vlastně komunikujete. Pro změnu jména kontaktu přejděte do kontaktů, kde si ten konkrétní najděte a otevřete. Pak stačí vpravo nahoře klepnout na Upravit, následně jméno změnit a potvrdit změny klepnutím na Hotovo vpravo nahoře.

Vypnutí náhledů

V případě, že máte iPhone s Face ID, tak jsou ve výchozím nastavení veškeré náhledy oznámení vypnuté. To znamená, že když se vám doručí oznámení, tak se zobrazí, z jaké pochází aplikace, avšak samotný obsah se objeví až po autorizaci. U starších iPhonů s Touch ID se pak ve výchozím nastavení náhledy zobrazují i na zamknuté obrazovce. Pokud chcete zachovat soukromí, tak je nutné náhledy nastavit tak, aby se zobrazily právě až po odemčení, anebo vůbec. Toho docílíte v Nastavení → Obecné → Zprávy → Náhledy.

Skrytí oznámení

Na předchozí stránce jsme si ukázali, jakým způsobem je možné nechat skrýt náhledy oznámení. Pokud vám však tohle nedostačuje a chtěli byste, aby se oznámení ze Zpráv vůbec nezobrazovala, tak samozřejmě i tohle můžete nastavit. Stačí, abyste přešli do Nastavení → Obecné → Zprávy, kde deaktivujte Povolit oznámení. Popřípadě můžete oznámení ztišit jen u vybraného kontaktu, stačí přejít do Zpráv, kde jej otevřete, poté na něj nahoře klepněte a nakonec aktivujte funkci Skrýt upozornění.

Neviditelný inkoust

Pokud chcete mít naopak jistotu toho, aby se za žádnou cenu nezobrazil náhled zprávy druhé straně, tak můžete využít efekt neviditelného inkoustu. V případě, že s pomocí tohoto efektu zprávu odešlete, tak se druhé straně v náhledu oznámení namísto obsahu zprávy objeví pouze informace o tom, že zpráva byla odeslána neviditelným inkoustem, což se může hodit v mnoha situacích. Pro využití se přesuňte do Zprávotevřete si konkrétní konverzaci. Zde pak napište potřebnou zprávu, a poté podržte prst na šipce v modrém pozadí pro odeslání. Tímto se přesunete do rozhraní efektů, kde už jen stiskněte Neviditelný inkoustproveďte odeslání. Kromě skrytí náhledu se zpráva v konverzaci druhé straně zobrazí až poté, co na ni dotyčný klepne.

Odstranění a obnovení

Ve Zprávách je nově konečně k dispozici možnost pro obnovení odstraněných zpráv. Pokud se vám tedy podaří omylem nějakou zprávu či celou konverzaci odstranit, tak ji nyní konečně můžete obnovit. To každopádně můžete využít také pro skrytí některých zpráv – mnoho uživatelů navíc o této funkci prozatím vůbec neví, jelikož je nová. Zprávu či celou konverzaci tak můžete odstranit s tím, že následně ji můžete do 30 dnů obnovit a takto pořád dokola. Pro smazání konverzace (či zprávy) na ní podržte prst, a poté stiskněte Smazat. Následně klepněte vlevo nahoře na Upravit → Zobrazit nedávno smazané, kde už je možné provést obnovu.

Dnes nejčtenější

.