Zavřít reklamu

Hypotéka je perfektním pomocníkem na cestě vstříc vlastnímu bydlení. Bohužel její sjednání není vždy úplně nejjednodušší a může jej doprovázet řada nejrůznějších potíží. Naštěstí s postupným vývojem technologií se tyto problémy stávají minulostí. Dnes už totiž není problém kompletně celou hypotéku vyřídit online, aniž byste museli ztrácet čas například s osobními schůzkami.

V této recenzi si proto společně posvítíme na poměrně zajímavé řešení českého fintech startupu hyponamíru.cz. Společnost totiž stojí za komplexní webovou aplikací, která znatelně překračuje možnosti tradičních hypotečních kalkulaček a prakticky se tak staví do role plnohodnotného parťáka, který vás procesem vyřízení hypotéky a její správy provede od A po Z. U toho to však celé nekončí. Řešení vám vaši hypotéku pohlídá i po jejím dočerpání a případně pomůže s udržením nejvýhodnějších úrokových sazeb či celkovou úsporou.

Proč sjednat hypotéku online

Než se zaměříme na samotný proces vyřízení hypotéky za pomoci hyponamíru.cz, pojďme si ještě posvítit na to, proč je vlastně online sjednání hypotéky výhodné a jaké v něm tkví benefity. Samozřejmě hlavní výhoda spočívá v tom, že téměř vše vyřešíte z pohodlí domova, aniž byste museli obrážet osobní schůzky, zdlouhavě čekat na mnohdy až nesrozumitelné nabídky či neustále smlouvat o úrokových sazbách.

Sjednání hypotéky

Online sjednání hypotéky s sebou naopak přináší nezpochybnitelné benefity. Jak už jsme zmínili výše, vše tak vyřešíte z pohodlí domova, a to nesmírně rychle. Centrem veškerého dění je totiž hypoteční bankovnictví, kde máte detailní přehled o dostupných nabídkách, které si lze řadit dle úrokových sazeb, splatnosti a dalších parametrů. K hypotéce je navíc vždy přiřazen takzvaný hypoteční specialista. Ten vám dokáže celý proces náramně usnadnit a pomoci s celkovým zařízením a následnou správou.

Jak na sjednání hypotéky přes hyponamíru.cz

Přejděme už ale k tomu nejdůležitějšímu aneb jak sjednat hypotéku online přes hyponamíru.cz. Jak už jsme naznačili, celý proces je nesmírně jednoduchý a přehledný, díky čemuž si s ním poradí prakticky každý. Nesmírně důležitá je také maximální transparentnost. Nemusíte se tedy obávat, že by poplatky či jiné důležité informace před vámi zůstaly skryty. K tomu se ale dostaneme až za chvíli.

Celý proces začíná rozhodnutím, zda chcete zařídit novou hypotéku, nebo refinancovat tu stávající. V případě vyřízení nové hypotéky se přesunete do takzvané hypoteční kalkulačky, kde jen stačí vyplnit vaše představy – kolik si potřebujete půjčit, kolik dáte ze svého, preferovanou dobu splácení a jak moc na hypotéku spěcháte – a základní informace v podobě telefonního čísla a typu řešení. Celou záležitost lze řešit online s bonusem, nebo postaru s poradcem formou telefonních hovorů a osobních schůzek. Nutno však zmínit, že již při prvním vyplnění hypoteční kalkulačky byste měli znát hodnotu a typ nemovitosti, potřebnou výši hypotéky, preferovanou dobu splatnosti či zamýšlený způsob využití. To už ale vyplývá z kalkulačky jako takové.

Hypoteční kalkulačka hyponamíru.cz

Hypoteční bankovnictví

Po vyplnění hypoteční kalkulačky se přesouváme do takzvaného hypotečního bankovnictví, které je víceméně zdrojem veškerého dění. Zde se už totiž zobrazí náhled nabídek od jednotlivých bank. Právě zde lze také přehledně vidět detailní informace o případné úrokové sazbě, RPSN, délce fixace, výši měsíční splátky, celkové částce za úroky po dobu fixace, jistině a celkové částce za hypotéku jako takovou.

Jednoznačně přitom musíme vyzdvihnout detailní přehled o dalších poplatcích – za zpracování hypotéky, čerpání úvěru, vedení úvěrového účtu – či poplatky spojené s katastrem nemovitostí a samotným odhadem. Při zobrazení nabídek v rámci hypotečního bankovnictví je lze také řadit podle klíčových parametrů. Veškeré nabídky si tak můžete srovnat podle úrokové sazby, doby splatnosti a dalších. Pro zobrazení nejlepších nabídek je však nutné provést takzvanou online aktivaci osobního účtu přímo v hypotečním bankovnictví.

Výběr a žádost o hypotéku

Po vybrání vhodné nabídky se dostáváme do poměrně zásadní fáze, kdy jdeme o hypotéku už oficiálně zažádat. V tomto kroku je opět nutné vyplnit další údaje. Pomocí zabezpečeného přenosu tak dochází k nahrání osobních dokumentů (průkaz totožnosti), daňových přiznání a dalších nezbytností. Po dokončení už žádost přebírá hypoteční specialista, který v celém procesu sehrává nesmírně důležitou roli.

Výběr hypotéky v hypotečním bankovnictví

S pomocí specialisty poté stačí vyřešit nezbytné formalisty formou telefonních hovorů či e-mailové komunikace. Jakmile má specialista žádost připravenou, nahrává ji do hypotečního bankovnictví ke kontrole. Následně už ji stačí jen podepsat. Předpřipravenou žádost vám může doručit buďto kurýr, nebo v případě některých bank lze využít možnosti podpisu prostřednictvím SMS zprávy. Jde o podstatně rychlejší, jednodušší a stále bezpečnou variantu.

Schválení hypotéky a její čerpání

Po předání žádosti bance stačí vyčkat, až banka klienta formou SMS zprávy informuje o takzvaném bankovním scoringu. Pro definitivní schválení hypotéky je ale nutné ještě splnit pár kroků. V tomto kroku hypoteční specialista nahraje do bankovnictví seznam potřebných dokumentů, bez nichž není schválení možné. Poté už jen stačí dokumenty nahrát. Samozřejmě vše probíhá online, aniž byste museli zbytečně ztrácet čas obíháním potřebných míst.

Finální krok přichází poté, až banka připraví takzvanou úvěrovou smlouvu k podpisu. Hypoteční specialista už následně jen informuje o způsobu, času a místě pro podpis smlouvy, což může být buďto v místě bydliště, nebo na nejbližší pobočce konkrétní banky. Po samotném podepsání smlouvy převezme čerpání na starost konkrétní specialista pro danou oblast, který dá klientovi vědět o okamžiku možného zahájení čerpání. Voilà – hypotéka je kompletně zajištěna. V okamžiku jejího vyčerpání následně ještě přichází informativní SMS zpráva.

Hlídač hypotéky

Jak už jsme naznačili hned v úvodu, sjednáním a vyčerpáním hypotéky to celé končit nemusí. Klientům se totiž zcela zdarma nabízí funkce Hlídač hypotéky. V takovém případě webová aplikace automaticky hlídá nejlepší podmínky vaší hypotéky, díky čemuž ji můžete ve vhodném případě refinancovat a přijít si tak na výrazně výhodnější nabídku. Řešení se konkrétně zaměřuje na zajištění lepšího úroku, nižší měsíční splátky, celkovou úsporu a kratší délku hypotéky. Celkově tak můžete ušetřit klidně i desetitisíce korun.

Hlídač hypotéky tak dokáže předběžně informovat o případném výročí smluv pro mimořádné splátky, nebo o blížícím se konci fixace, a tedy o možnostech zmiňovaného refinancování. Pokud už máte dřívější hypotéku, tak vám ani nic nebrání v tom, abyste ji „zaparkovali“ pod hyponamíru.cz.

Hyponamíru.cz: Hlídač hypotéky

Další možnosti

Fintech startup hyponamíru.cz lze jednoznačně označit za fullservis platformu pro kompletní správu hypoték. Společnost je navíc napojena i na developery a různé reality, díky čemuž dokáže spolehlivě propojovat zájemce o bydlení s vlastníky/prodejci jednotlivých nemovitostí. Dokonce ani nechybí možnost vyřízení povinného pojištění majetku či životního pojištění. Na své si přijdou i zájemci o hypotéku bez nemovitosti. V takovém případě si mohou pohodlně zafixovat konkrétní sazbu a teprve poté hledat vysněnou nemovitost. Právě v tomto ohledu je nesmírně důležité ono propojení s realitami pro usnadnění celého procesu.

Pozornost si jednoznačně zaslouží i relativně nový modul sloužící pro ověření ocenění nemovitosti. K těmto účelům hyponamírů.cz využívá externí švýcarskou technologii pro maximálně přesný odhad. Zcela zdarma si tak lze zkontrolovat cenu při aukci, koupi či prodeji. Jedná se o perfektní možnost, která je v situaci dnešního trhu více než potřeba. Každý si tak může v okamžiku ověřit, zda je cena za danou nemovitost adekvátní a není naopak přemrštěná. Důležité je však vědět, jak služba jako taková funguje. Odhad ceny nemovitosti využívá informace z hned několika zdrojů, a to ze současné a historické nabídky na největších realitních portálech v Česku. Stejně tak jsou ale využita i data z katastru nemovitostí či možnosti umělé inteligence.

Shrnutí

Pokud se chcete vydat na cestu za vlastním vysněným bydlením, pak je hypotéka skvělým nástrojem k dosažení vašeho cíle. Na této cestě se však může nacházet řada nepříjemných překážek, které mohou celý proces komplikovat a zbytečně zdržovat. Není proto na škodu mít po ruce zkušeného pomocníka. Cílem společnosti hyponamíru.cz je tyto neduhy eliminovat a pomoct s co možná nejvýhodnějším zprostředkováním a následnou správou, což díky svému profesionálnímu přístupu zvládá na výbornou.

Sjednání hypotéky online

Není se proto čemu divit, že firma jako taková sklízí obrovský úspěch. Jedná se totiž o zcela unikátní český projekt, který neslouží jen pro pouhé srovnání hypoték, ale i pro jejich výběr, vyřízení a správu. Konkrétně staví na třech klíčových pilířích – výhodnosti, transparentnosti a rychlosti online světa. O kvalitách hyponamíru.cz navíc jasně vypovídají recenze spokojených klientů. Například na Googlu firma obdržela 4,7 hvězdiček z celkových 140 recenzí. Doba, kdy jste pro vyřízení hypotéky museli oběhat řadu míst, je s tímto řešením už naštěstí dávno pryč.

Prozkoumejte možnosti hyponamíru.cz zde

Dnes nejčtenější

.