Zavřít reklamu

Přestože se svět teprve nedávno dočkal odhalení iPhonů 14 (Pro), zraky některých jablíčkářů se začínají pomalu upínat k roku příštímu. Ten by měl totiž přinést oproti předešlým generacím daleko více výrazných upgradů, jelikož by měl být de facto zcela novou, high-endovou modelovou řadou iPhonů. A díky všímavosti portálu PatentlyApple, který perfektně monitoruje registrace patentů Applu prakticky po celém světě je nyní jedna z dalších potenciálních novinek venku. 

Zatímco androidí telefony nabízí již pěkných pár let reverzní nabíjení, díky kterému si tak lze užít výhod bezdrátového nabíjení nejen pro nabíjení smartphone, ale i naopak pro nabíjení příslušenství smartphonem, Apple je v tomto směru zelenáč. Určitou iterací reverzního nabíjení je sice nabíjení MagSafe Battery Case, které lze iPhonem bezdrátově nabít, o plnohodnotné reverzní nabíjení se ale v žádném případě nejedná. Jelikož však Apple nyní získal konečně patent, který mu v tomto směru otevírá dveře, mohli bychom se konečně možnosti nabít si iPhonem AirPods či Apple Watch dočkat. Paradoxem je pak to, že kalifornský gigant ve svém patentu vlastně nepřišel s ničím převratným, ale “jen” počkal na vypršení registračních známek konkurenčních firem a jejich řešení si následně upravil dle vlastních potřeb. Snad tedy bude příští rok konečně tím, který cestu reverznímu nabíjení na iPhonech otevře. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.