Zavřít reklamu

Bezdrátových sluchátek je na trhu celá řada. Je tedy občas potíž se v tomto segmentu vůbec vyznat. Bezdrátová sluchátka má dnes spousta lidí. Ačkoli kritici „bezdrátů“ často hovoří o nižší kvalitě zvuku, jejich používání je zkrátka a dobře pro uživatele daleko pohodlnější. Za kvalitní sluchátka se slušnou výdrží na jedno nabití dnes už nemusíte utratit majlant. Velmi zajímavým produktem jsou sluchátka Happy Plugs Joy, která lákají na nízkou cenu, netypické barevné provedení a slušný zvuk. Pojďme se na ně podívat.

Obsah balení a technické specifikace

Sluchátka Happy Plugs Joy jsou nevšední v mnoha směrech. Že je něco jinak zjistíte již při pohledu na balení, neboť produkt dorazí s průhlednou horní částí. Nejedná se samozřejmě o kdovíjaký zázrak, nicméně na něco takového dnes málokdy narazíte a po všemožných krabičkách, které od sebe nerozeznáte, je toto příjemná změna. Na boku krabičky můžete zhlédnout drobný výčet technických specifikací. Na ně se raději ihned podíváme o něco podrobněji. Nelze také nezmínit, že v krabičce naleznete pouze sluchátka, krabičku a manuál. Nepočítejte tedy s USB-C kabelem. Na druhou stranu to ale zřejmě nikomu nevadí, neboť neznám nikoho, kdo by kabel s takovou koncovkou dnes doma neměl.

Happy Plugs Joy jsou pecková bezdrátová sluchátka disponující Bluetooth ve verzi 5.0. Výrobce deklaruje dosah až 30 metrů. Dále slibuje výdrž na jedno nabití až 4,8 hodiny a celkovou dobu přehrávání (i s krabičkou) 12 hodin. Baterie jednoho sluchátka má kapacitu 35 mAh a baterie nabíjecího pouzdra 300 mAh. Z 0 na 100 % se sluchátka dostanou přibližně za hodinu a půl. Řídící jednotka má 14,2 mm, podporovaným kodekem je SBC a citlivost pak 126+/-3 dB. Frekvenční odezva 20 Hz ~ 20 KHz a impedance 32 Ω. Co vás na první pohled zaujme jsou rozhodně rozměry krabičky. Ta je opravdu malá a může se pyšnit rozměry 45 × 45 × 22 mm. Hmotnost sluchátka je 3,2 gramů a hmotnost nabíjecího pouzdra je 24 gramů. Happy Plugs Joy se také pyšní odolností proti vodě o velikosti IPX4, takže lehké kapky skutečně sluchátkům neuškodí.

Design a párování

Hned v úvodu textu tvrdím, že sluchátka jsou nevšední, a nyní se pokusím vysvětlit proč. Krabička je opravdu velmi malá, což v dnešní době není pravidlem a poměrně bez problému se vám stane, že ji v kapse vůbec neucítíte. Dalším aspektem jsou barvy. Zapomeňte pouze na bílou či černou barvu. Tato sluchátka můžete mít v kromě zmíněných „nudných“ barvách taktéž v červené, fialové, oranžové, žluté, tyrkysové, modré, rose gold a růžové. Vybere si tedy skutečně každý. Provedení je velmi hezké a jak krabička, tak sluchátka, se mohou chlubit příjemnou a lesklou texturou. Na spodní straně krabičky naleznete LED diodu indikující stav baterie a samozřejmě párovací tlačítko. Jelikož nemají tato sluchátka „k ruce“ žádnou aplikaci, je proces párování otázkou několika sekund. Postačí jej zmáčknout a v Bluetooth menu zařízení sluchátka najít. Spárování stvrdí akustická výzva.

Osobní používání

V každé podobné recenzi tvrdím, že nejsem fanouškem peckových sluchátek. A je to pravda. Všechna taková sluchátka mi vypadávají z uší a například pro sport jsou v mém případě naprosto nevhodná. Totéž platí v mém případě i u Happy Plugs Joy. Na druhou stranu jde zároveň o pecková sluchátka, která mi drží v uchu nejlépe. Ne tak dobře, abych s nimi mohl jít běhat, ale drží slušně. Používám je tedy několik dní na poslech podcastů a sledování filmů a nemohu si stěžovat. Samozřejmostí jsou dotykové plochy na vnější straně, kterými budete dělat celou řadu úkonů. Prim u každých sluchátek hraje samozřejmě zvuk. Nutno říct, že se bavíme o sluchátkách za cenu 1200 korun. Nelze tedy čekat žádné zázraky. Ovšem musím říct, že sluchátka hrají velmi povedeně a slušně obstály například i u seriálů Rod Draka nebo Pán Prstenů, kde je kladen velký důraz na ozvučení. V mých očích se jedná o velmi povedený kus, který nezklame.

Resumé

Pokud hledáte živá a barevná sluchátka, která vás potěší nízkou cenou, výdrží baterie a povedeným zvukem, jste na správné adrese. Cena sluchátek je 1290 korun.

Sluchátka Happy Plugs Joy můžete koupit zde

Dnes nejčtenější

.