Zavřít reklamu

Řadíte se mezi spokojené uživatele Apple Watch? Pokud ano, tak jistě víte o tom, že se vám po prvotním nastavení jablečných hodinek na iPhonu zobrazí nová aplikace, která nese název Kondice. Jedná se o prakticky totožnou aplikaci z Apple Watch s názvem Aktivita, která však zobrazuje podrobnější informace. Doposud k této aplikaci měli uživatelé přístup pouze po spárování iPhonu s Apple Watch, s příchodem iOS 16 se však tohle mění. Apple totiž přišel se změnami, díky kterým už dokáže i samotný iPhone bez hodinek spolehlivě sbírat data o aktivitě, a tak aplikaci Kondice zpřístupnil všem uživatelům. V tomto článku se proto podíváme na 5 funkcí z Kondice, o kterých byste měli vědět, pokud jste doposud tuto aplikaci neměli k dispozici.

Aktualizace zdravotních údajů

Aby dokázal iPhone spolehlivě sbírat a zapisovat data aktivity, tak je nutné, abyste měli zadané správné a aktuální zdravotní údaje. Ty si nastavíte ihned po prvním spuštění aplikace, popřípadě po pořízení Apple Watch, postupem času však dochází ke změnám, pokud se tedy bavíme hlavně o váze a výšce. Pro aktualizaci zdravotních údajů tak v aplikaci Kondice vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu, a poté přejděte do Podrobné informace o zdraví. Zde už je možné veškeré údaje změnit. Nakonec nezapomeňte změny uložit klepnutím na Hotovo.

Sdílení aktivity s dalšími uživateli

Kondice se vás má snažit určitými způsoby udržet fit a jednoduše v kondici. Čas od času se ale stává, že uživatelé jednoduše nemají motivaci se jakýmkoliv způsobem zlepšovat a posouvat dál. Nejen kvůli tomu můžete svou aktivitu navzájem sdílet s dalšími uživateli, takže přes den uvidíte, jak na tom jsou, což vás může motivovat k tomu, abyste je předběhli. Pro spuštění sdílení aktivity stačí, abyste se v Kondici ve spodním menu přesunuli do Sdílení, kde pak nahoře klepněte na ikonu panáčka s +. Pak už si jen vyberte uživatele, se kterým chcete data sdílet, a odešlete pozvánku.

Nastavení cílů

Každý z nás má nějaké denní cíle aktivity, kterých bychom chtěli dosáhnout. Tyto cíle jsou konkrétně rozděleny do aktivity, cvičení a stání s tím, že každý z nás je má jednoduše jiné. Vaše cíle si můžete nastavit při prvotním zapnutí Apple Watch, popřípadě po prvním zapnutí aplikace Kondice. Pokud byste je však chtěli někdy změnit, tak to samozřejmě není problém. Stačí, abyste v Kondici vpravo nahoře klepnuli na ikonu vašeho profilu, a poté přešli do sekce Změnit cíle. Zde už si stačí cíl pro aktivitu, cvičení a stání vybrat.

Soutěžení s dalšími uživateli

Na jedné z předchozích stránek jsem zmínil, že můžete svou aktivitu sdílet s ostatními uživateli. To je sice fajn, z hlediska motivace to však některým uživatelům nemusí dostačovat. Dobrou zprávou však je, že s vybranými uživateli můžete také soutěžit. Tato soutěž trvá sedm dní a oba účastníci během této doby sbírají body za splněné cíle. Samozřejmě platí, že kdo jich na konci soutěže má více, tak vyhrál. Pro zahájení soutěže v aplikaci Kondice klepněte dole v menu na Sdílení, a poté vyberte konkrétního uživatele. Nakonec už jen stačí klepnout na Soutěžit s „jméno uživatele“a pokračovat podle pokynů. Druhá strana pak musí soutěž přijmout, aby došlo ke spuštění.

Nastavení oznámení

Z aplikace Kondice vám během dne mohou chodit různá upozornění. V těch se mohou nacházet připomínky stání, informace o denním koučiku a dosažených cílech, speciální výzvy a informace ze sdílení aktivity s jinými uživateli. Pokud vám některá z těchto oznámení nevyhovují, tak je samozřejmě můžete vypnout. Stačí v aplikaci Kondice klepnout vpravo nahoře na ikonu vašeho profilu, a poté přejít do Oznámení, kde už je můžete přenastavit.

Dnes nejčtenější

.