Zavřít reklamu

Nové Apple Watch Series 8 a SE 2 se sice zprvu při pohledu na jejich technické specifikace zdály jako prakticky totožné s loňskými Series 7 a předloňskými SE 1, s odstupem času se však ukazuje, že tomu tak úplně všude není. Nutno nicméně podotknout, že prvotní špatný dojem kvůli shodě spousty technických specifikací má na svědomí z velké části i Apple, který se nyní přiznal k tomu, že se minimálně v jednom bodě technických specifikací uváděných u hodinek spletl. 

Řeč je konkrétně o Bluetooth konektivitě, respektive pak verzi Bluetooth, kterou měly hodinky nabízet. Apple sice zprvu uváděl, že se jedná “jen” o Bluetooth 5.0, kterým disponují i předešlé modely, avšak před pár hodinami se opravil s tím, že se jedná o Bluetooth 5.3, kterým disponují třeba i nové iPhony 14 (Pro) či AirPods Pro 2. Tento standard by měl nabízet například nižší energetickou náročnost pro připojení a tak podobně, byť je prakticky jasné, že energetická úspora bude minimální a u Watch tedy tento upgraade poznáme jen stěží. Na druhou stranu, v kombinaci s AirPods Pro 2 bude k dispozici minimálně stabilnější připojení, které rozhodně není od věci. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.