Zavřít reklamu

Kladli jste si v posledních dnech otázku, jak se bude chovat nový Dynamic Island z iPhonů 14 Pro ve screenshotech, když je přeci jen o poznání chytřejší a “softwarovější” než klasický výřez ze starších iPhonů? Pak pro vás na ní nyní máme odpověď, která vychází z recenzí zveřejněných v posledních hodinách youtubery a médii, kterým Apple novinku s předstihem zapůjčil. 

Dynamic Island na screenshotech obrazovky vidět bude, avšak jen v případě, že bude jakkoliv softwarově aktivní. To jinými slovy znamená, že pokud do něj bude cokoliv minimalizováno tak, že přes něj půjde daná věc otevřít a ovládat (tedy Dynamic Island nebude jen černým prostorem na displeji), při vyscreenování bude tento prvek na snímku obrazovky vidět. Pokud však bude Dynamic Island v nečinnosti, tedy nebude zrovna s ničím interagovat a tak podobně, bude se chovat stejně jako výřez v displeji – tedy na screenshotech vidět nebude a jeho místo bude překryto tapetou. Dá se tedy říci, že se Apple v tomto směru rozhodl nejspíš nejlépe jak mohl, protože interakce Dynamic Islandu mohou být někdy skutečně třeba vyscreenovat, takže by bylo škoda o tuto možnost přijít. Na druhou stranu černé místo by na výsledném snímku obrazovky bylo naprosto k ničemu a je proto lepší, když na nich vůbec nebude. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.