Zavřít reklamu

Nativní aplikace Zprávy v sobě skrývá službu iMessage, kterou mohou využívat všichni uživatelé Apple produktů. Díky iMessage si jablíčkáři mohou mezi sebou dopisovat zcela zdarma – jedinou podmínkou je, aby bylo jejich zařízení připojeno k internetu. Co se však týče dostupných funkcí, tak oproti konkurenčním komunikačním aplikacím iMessage jednoduše ztrácí. Dobrou zprávou však je, že si to Apple uvědomuje a rozhodl se s tím něco dělat. V iOS 16 jsme se totiž v aplikaci Zprávy, potažmo v iMessage, dočkali hned několika vymodlených vylepšení, která rozhodně stojí za to a svým způsobem se jedná o vychytávky, se kterými měl kalifornský gigant přijít už dávno.

Jak v iOS 16 zrušit odeslanou zprávu

Mezi hlavní novou funkci v iMessage z iOS 16 patří bezesporu možnost pro odstranění odeslané zprávy, potažmo pro zrušení jejího odeslání. Pokud jste doposud odeslali nějakou zprávu špatnému kontaktu, než jste zamýšleli, tak jste s tím jednoduše nemohli nic dělat a pouze čekat na následky. I z tohoto důvodu mnoho jedinců využívalo jiné komunikační aplikace, ve kterých je možnost pro odstranění odeslané zprávy k dispozici. Čas od času se totiž splete každý z nás a je jednoduše dobré mít k dispozici funkci, díky které lze chybu napravit. Pokud byste tedy v iOS 16 chtěli odeslanou zprávu odstranit, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli Zprávy.
  • Následně si klasicky rozklikněte konverzaci, ve které chcete zprávu smazat.
  • Jakmile tak učiníte, tak na konkrétní zprávě podržte prst.
  • Tímto se zobrazí malé menu, ve kterém už jen stačí klepnout na Zrušit odeslání.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné ve Zprávách z iOS 16 při využití iMessage odstranit odeslanou zprávu. Konkrétně je tato možnost pro smazání odeslané zprávy k dispozici jen do 2 minut od odeslání, aby nedocházelo ke zpětnému mazání starších zpráv a změně kontextu konverzace. Aby ke smazání zprávy opravdu došlo na obou stranách, tak je nutné, abyste jak vy, tak i příjemce měli nainstalovaný iOS 16. V případě, že příjemce zprávy bude mít starší verzi systému, tak k odstranění zprávy u něj jednoduše nedojde, o čemž vás informuje samotná aplikace upozorněním – viz obrázek níže. Na závěr jen zmíním, že zrušení odeslání zprávy je opravdu možné pouze v iMessage, tedy u zpráv s modrou bublinou. Klasické SMS, tedy zprávy se zelenou bublinou, tuto novinku neumí.

smazaná zpráva ios 16

Dnes nejčtenější

.