Zavřít reklamu

Jak přejít z beta iOS 16 na veřejnou verzi by mohlo zajímat všechny uživatele, kteří to před několika měsíci nevydrželi a nainstalovali si s předstihem právě beta verzi iOS 16. Jak jsme se před několika dny dozvěděli na podzimní konferenci, tak pro veřejnost vyjde iOS 16 už 12. září, tedy v pondělí. Pokud nadále nechcete pokračovat v testování a využívání bety iOS 16, tak v tomto článku najdete vše, co musíte udělat pro to, abyste mohli nainstalovat veřejnou verzi.

Jak přejít z beta iOS 16 na veřejnou verzi

Abyste mohli přejít z beta verze iOS 16 na veřejnou verzi, tak konkrétně musíte primárně odstranit vývojářský beta profil, pomocí kterého je možné se do testování beta verzí iOS dostat. Postup pro odstranění tohoto profilu je následující:

  • Prvně v rámci iOS přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak klepněte na možnost Obecné.
  • Nyní sjeďte níže a rozklikněte kolonku VPN a správa zařízení.
  • Zde poté níže klepněte na profil s názvem iOS 16 Beta Software Profile.
  • Po rozkliknutí klepněte na tlačítko Odstranit profil.
  • Nyní je nutné, abyste se autorizovali pomocí vašeho kódového zámku.
  • Nakonec klepněte ještě jednou na Odstranit, poté restartujte iPhone a je hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné odstranit vývojářský profil pro možnost instalace beta verze iOS 16. Pokud byste se z beta testování neodhlásili, tak by vám klasicky i nadále chodily další vývojářské a beta verze iOS 16. Je každopádně nutné zmínit, že tento postup musíte provést před instalací tzv. Release Candidate (RC) verze. Pokud tak neučiníte a tuto finální beta verzi iOS nainstalujete, budete si muset počkat na vydání další veřejné verze iOS, tj. například iOS 16.0.1, abyste mohli na veřejnou verzi přejít. Není totiž možné se z beta verze iOS dostat na stejnou či starší veřejnou verzi systému.

Dnes nejčtenější

.