Zavřít reklamu

Již dnes večer se světu po dlouhém čekání představí celá řada nových Apple produktů v čele s iPhony 14 a 14 Pro. Ačkoliv má být mezi těmito modely řada rozdílů, některé jsou přeci jen větší než jiné. A právě na tři zásadní se v následujících řádcích zaměříme. Vycházet v nich nicméně budeme „jen“ z dosud uniklých informací, takže se samozřejmě nedá vyloučit ani to, že nám večer Apple vyrazí dech něčím vyloženě nečekaným, čím propast mezi iPhony 14 a 14 Pro ještě zvětší. 

Procesory

iPhony z podzimu 2022 se zapíšou do historie této produktové řady Applu jako první modely, u kterých disponovala vyšší řada Pro jiným typem procesoru než základní modely. Zatímco ty se totiž dočkají jen čipsetu A15 Bionic z iPhonů 13 Pro (tedy s plně otevřenými grafickými jádry), iPhony 14 Pro nabídnou zbrusu nový procesor A16 Bionic, který by měl předešlou verzi překonávat jak z hlediska výkonu, tak samozřejmě i úspornosti a díky tomu by tedy měl nabídnout podstatně lepší výdrž baterie – tedy minimálně při vypnutém Always-on režimu.

Displeje

Další opravdu velký rozdíl mezi iPhony 14 a 14 Pro bude displej. Řada Pro totiž nabídne panel s podporou variabilní obnovovací frekvence 1 až 120Hz, který jí umožní mimo jiné aktivaci Always-on režimu. Ten bude zobrazovat informace o čase, ale třeba i příchozích notifikacích i na zhasnutém, zamčeném displeji. Díky využití 1Hz pro zobrazování těchto informací by navíc měla být energetická spotřeba tohoto prvku velmi nízká, což je rozhodně pozitivní zpráva. Další rozdíl spojený s displejem pak bude u řady Pro výměna výřezu za podlouhlý „průstřel“, který bude skrývat přední fotoaparát spolu se senzory pro Face ID. Základní iPhony 14 přitom dostanou opět „jen“ výřez.

Fotoaparáty

Třetím zásadním rozdílem mezi iPhony 14 a 14 Pro má být fotoaparát. Zatímco základní modely mají totiž i nadále disponovat „jen“ 12MPx objektivy, iPhony 14 Pro si polepší na 48MPx, díky čemuž se u nich otevřou dveře například pro nejrůznější výřezy ve fotkách ve vysoké kvalitě a tak podobně. Každou jednu fotku totiž bude ve výsledku tvořit mnohem víc pixelů, díky čemuž tak bude ořez vysoce kvalitní.

Dnes nejčtenější

.