Zavřít reklamu

iPhone nezobrazuje oznámení ze Zpráv je problém, se kterým se čas od času může setkat každý z nás. Rozhodně se nejedná o nic příjemného, jelikož se kvůli této chybě můžete ocitnout v situaci, kdy po vás někdo bude požadovat rychlou odpověď, ale vy nebudete schopni reagovat. Dobrou zprávou je, že ve většině případech je tento zmíněný problém pouze dočasný a hlavně řešitelný. V tomto článku se tak společně podíváme na 5 postupů, které vám s nepříchozími oznámeními ze Zpráv mohou pomoci.

Ztlumení konverzace

Nezobrazují se vám notifikace ze Zpráv pouze od některých uživatelů? Pokud jste si odpověděli kladně, tak je s největší pravděpodobností možná, že konkrétní konverzaci s dotyčným máte jednoduše ztišenou. To jste mohli udělat buď omylem, anebo třeba v návalu emocí, kdy už vám došla trpělivost. Pro vypnutí ztlumení přejděte do aplikace Zprávy, kde pak po konverzaci přejeďte prstem zprava doleva a nakonec klepněte na ikonu zvonečku. Někdy se funkce může zaseknout, takže klidně konverzaci stejně prvně ztlumte, a poté znova ztlumení vypněte.

Deaktivace soustředění

Součástí iOS jsou režimy soustředění, které si můžete různými způsoby podle potřeby individuálně přizpůsobit. Nastavit si můžete, kdo vás může kontaktovat, popřípadě které aplikace vám mohou odesílat oznámení. Primárně se tedy při nefunkčním příchodu oznámení ze Zpráv ujistěte, že máte režim soustředění vypnutý, a to v ovládacím centru. Popřípadě také zkontrolujte jednotlivé režimy, zdali po jejich aktivaci nemáte náhodou vypnutá oznámení od vybraných uživatelů, popřípadě z celé aplikace Zprávy. Stačí přejít do Nastavení → Soustředění, kde konkrétní režim rozklikněte a případně přenastavte.

Vypnutí aplikace Zprávy

I přesto, že jsou nativní aplikace od Applu opravdu „vychytané“, tak se prostě může stát, že dojde k nějaké formě selhání a zaseknutí. A pokud se zaseknou Zprávy, může to způsobit, že přestanou chodit notifikace z konverzací. V takovém případě stačí, abyste aplikaci Zprávy jednoduše vypnuli a opětovně zapnuli. Stačí se na iPhonu přesunout do přepínače aplikací, kde pak aplikaci Zprávy najdětepřejeďte po ní prstem zdola směrem nahoru. Pak už jen Zprávy klasicky znova zapněte a vyzkoušejte, zdali došlo ke vzpamatování.

Restart iPhonu

Nepomohlo vám k opravě nezobrazování oznámení ze Zpráv ani vypnutí aplikace Zprávy? V tom případě ještě můžete zkusit restartovat iPhone. Je pravdou, že se tento tip nachází snad v každém článku, ve kterém se řeší nějaký problém, avšak kdyby restart ve většině problémech nepomohl, věřte, že bychom jej neuváděli. Restartováním může dojít k vyřešení většiny chyb, které se při používání zařízení mohou objevit, a to bez nutnosti jakéhokoliv zásahu. Pro restartování iPhonu přejděte do Nastavení → Obecné → Vypnout, kde pak přejeďte prstem po posuvníku Vypněte přejetím. Následně vyčkejte na vypnutí, a poté iPhone znova zapněte.

Aktualizace iOS

Osobně jsem se s nefunkčními oznámeními z aplikace Zprávy setkal již několikrát. Ve většině případech se mi ale vždy podařilo tento problém vyřešit pouhou aktualizací iOS. Ve většině případech může tento problém způsobovat beta verze iOS, každopádně to z vlastní zkušenosti není podmínkou. I z toho důvodu byste měli svůj iPhone udržovat aktualizovaný. Aktualizace lze vyhledat a případně nainstalovat v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru.

Dnes nejčtenější

.