Zavřít reklamu

Když Apple na letošní WWDC odhalil novou generaci základního počítačovo-tabletového čipu Apple Silicon ve formě M2, nejeden jablíčkář se začal okamžitě ptát na to, kdy dorazí i jeho pokročilejší verze M2 Pro a M2 Max. Ačkoliv oficiální odpověď na tuto otázku zatím neznáme, díky celé řadě uniklých zpráv v čele s jednou z taiwanských médií se zdá, že příliš dlouho čekat nebudeme. 

Zdroje taiwanského portálu Taiwan’s Commercial Times tvrdí, že start výroby čipů M2 Pro a M2 Max je velmi blízko. Vše má vypuknout konkrétně už v září s tím, že zprvu poběží jako již tradičně jen zkušební výroba, na kterou naváže Apple, respektive TSMC, do několika týdnů výrobou hromadnou, pokud tedy půjde vše podle plánů. Čipy mají nově využívat 3nm výrobní proces, díky kterému by měly být extrémně pokročilé jak z hlediska energetické náročnosti, tak i z hlediska výkonu. Jelikož však nejsou fabriky zatím pro tento výrobní proces zcela uzpůsobené, výroba nebude příliš rychlá a skladové zásoby se tedy logicky budou plnit jen pozvolna. Přesně proto není doposud jasné, zda zvládne Apple ještě letos představit první hardware osazený těmito čipy, nebo si vše raději nechá až na příští rok, kdy bude moci vše odhalit v naprostém klidu. 

Čipy M2 Pro a M2 Max budou ve své podstatě předvojem většího přijetí 3nm výrobního procesu procesorů. Již v příštím roce na něj má totiž Apple přejít i u iPhonů a jejich čipů řady A, ale třeba i u základních čipů Apple Silicon ve formě M3. Zda se tento přechod podepíše na ceně produktů nicméně ukáže až čas a do jisté míry i ekonomická situace ve světě. Vysoká inflace v celém světě je totiž dobrým důvodem pro to, aby si za produkty účtoval Apple víc než obvykle. 

Dnes nejčtenější

.