Zavřít reklamu

Stavebnice představují skvělý zdroj zábavy, který navíc může mít pozitivní vliv na rozvoj dítěte. Typickým příkladem může být například magnetická stavebnice Pixio, jejíž řady Black and White Animals a Bright Animals jsme měli možnost otestovat. Čím se Pixio liší od ostatních stavebnic a co na ni říkáme?

Oficiální údaje

Pixio jsou magnetické stavebnice, určené dětem od šesti let. Jedná se o stavebnice, tvořené malými barevnými magnetickými bloky, které můžete libovolně kombinovat, a které jsou navíc vzájemně kompatibilní. Hotové výrobky lze připevnit na kovové plochy, jako je například povrch ledničky nebo třeba magnetická tabule. Stavět můžete podle návodů, které jsou přiložené v každém balení stavebnice Pixio, podle interaktivních aplikací v chytrých telefonech (aplikace jsou k dispozici jak pro iOS, tak i pro Android), nebo zkrátka podle vlastní fantazie. Stavění z kostek Pixio rozvíjí nejen jemnou motoriku a kreativitu, ale také logické myšlení.

Balení a vzhled

Stavebnice Pixio jsou balené v jednoduchých, prostorově úsporných krabičkách, které ale vypadají velmi hezky. Každá stavebnice sestává ze série různě barevných bloků, přičemž každá barva je v krabičce zabalená zvlášť v odolném plastovém sáčku – kdo má rád pořádek a přehled, může si tedy vždy po hraní se stavebnicí jednotlivé barevné bloky opět přehledně roztřídit. Součástí balení je dále také návod s inspiracemi na stavění a kódem ke stažení aplikace, podle které můžete také stavět. Aplikaci se budeme věnovat v další části článku. Stavebnice jako taková je zpracovaná opravdu velmi pěkně, a vysoká kvalita je znát na první pohled i na dotek. Bloky jsou hezky vybarvené, pohromadě drží opravdu spolehlivě.

Stavění a aplikace

Jak už jsem zmínila v úvodním odstavci, stavebnice Pixio je kvůli velmi drobným rozměrům jednotlivých bloků vhodná spíše pro školní děti. Ty si s ní rozhodně vyhrají dosytosti, a Pixio má potenciál zabavit i dospělé. Pixio skýtá opravdu bohaté možnosti tvorby, a navzdory názvu jsme se při zkoušení neomezovali jen na zvířátka. Než si pořádně osvojíte principy, postupy a vhodné otáčení jednotlivých bloků pro 3D stavby, můžete stavebnici využít třeba k vytváření jednovrstvých obrázků ve stylu Pixel Art. Hranaté bloky doslova svádí také ke stavění postav, předmětů a prvků z Minecraftu. Se samotnými bloky se pracuje velmi příjemně. Musím vyzdvihnout i příslušnou aplikaci, kterou stáhnete po načtení QR kódu z návodu v balení. Aplikace totiž nabízí opravdu pestrou paletu návodů na stavění, přičemž jednotlivé stavby jsou rozdělené podle náročnosti, bloků nebo modelu stavebnice. Poté, co si vyberete stavbu, je už jen na vás, zda se do ní pustíte čistě na základě obrázku, nebo zda si budete chtít podrobně a ze všech stran prohlédnout její interaktivní model. Aplikace umožňuje otáčení modelu i jeho virtuální rozebrání na jednotlivé vrstvy, takže budete přesně vědět, jak máte postupovat.

Resumé

Stavebnici Pixio hodnotím jako kvalitní a přínosnou hračku téměř pro všechny věkové kategorie. Zakoupit ji můžete nejen své ratolesti – určitě potěší i některé dospívající či dospělé, kteří si rádi hrají a mají zálibu třeba v již zmíněném Minecraftu. Vytvořené stavby vypadají opravdu dobře a určitě se budou skvěle vyjímat i na poličkách sběratelů. Aplikace skýtá téměř nekonečné možnosti stavění a tvorby, a rozhodně nehrozí, že byste se začali nudit nebo vyčerpali inspiraci. Pokud tedy hledáte kvalitní a kreativní hračku pro své děti, kamarády, nebo třeba i pro sebe, určitě můžu Pixio s klidným svědomím doporučit.

Pixio zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.