Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods od Applu jsou skvělým doplňkem, ani jim se ale občas bohužel nevyhnou jisté problémy, potíže a komplikace. Pojďme se dnes společně podívat na nejčastější potíže s AirPody a jejich možné řešení.

AirPods se nepřipojí

Občas se může stát, že se vaše AirPody nepřipojí k vašemu iPhonu. Pokud jste si jisti tím, že problém není v přílišné vzdáleností, vraťte sluchátka AirPods do pouzdra a zavřete je. Počkejte asi 10 sekund, pak pouzdro znovu otevřete a zkontrolujte, zda se vám podaří sluchátka znovu připojit. Pokud tento snadný restart nepomůže, zrušte párování sluchátek AirPods tak, že na iPhonu otevřete Nastavení -> Bluetooth. Klepněte na malé i v kroužku napravo od názvu vašich AirPodů a zvolte Ignorovat. Poté zkuste AirPody opět spárovat s iPhonem.

AirPody nepřehrávají zvuk

Pokud se z vašich AirPodů neline žádný zvuk, v první řadě pro jistotu ještě jednou zkontrolujte, že nemáte ztlumenou hlasitost přehrávání. Pokud není problém ve snížené hlasitosti, zkuste AirPody na chvíli vrátit do pouzdra, zavřít, a poté znovu vyzkoušejte přehrávání. Máte stále potíže? Nasaďte si AirPody a přejděte do Nastavení -> Bluetooth-> AirPods a poté přejděte do části nazvané Automatická detekce ucha. Vypněte ji a podívejte se, zda nyní vaše sluchátka reagují. Pokud ano, znovu zapněte funkci Automatická detekce ucha a zjistěte, zda vaše sluchátka AirPods budou i nadále fungovat. Pokud detekce způsobuje trvalý problém, je možná čas na návštěvu servisu.

Ztracený AirPod

Ztratili jste jeden z vašich AirPodů? Je dost možné, že se nachází ve vaší blízkosti. Zjistit to můžete pomocí nativní aplikace Najít. Spusťte ji a ve spodní části displeje klepněte na Zařízení. Klepněte na název vašich AirPodů a poté zvolte Přehrát zvuk. Zaslechli jste zvukový signál? Máte napůl vyhráno, stačí se po něm vydat. Pokud vaše AirPody nejsou v dosahu Bluetooth signálu, můžete v aplikaci zjistit alespoň jejich poslední polohu.

AirPod spadl do vody

Stát se může ledacos – včetně pádu jednoho nebo obou AirPodů do vody. Pokud se nejednalo o čistou vodu, nejprve sluchátko zbavte špíny. Poté jej položte na dobře savou podložku, a dejte mu minimálně 12 hodin na to, aby důkladně proschlo. Společnost Apple sice AirPody neinzeruje jako vyloženě vodotěsné, v mnoha případech ale kratší kontakt s vodou přežijí bez výraznější újmy.

AirPody se nenabíjí

Zjistili jste, že se vám nedaří nabít vaše AirPody? Nejprve se přesvědčte, že se v Lightning portu nabíjecího pouzdra nenachází žádné nečistoty, a že máte funkční kabel, adaptér i zásuvku. Pokud zkoušíte bezdrátové nabíjení, mějte na paměti, že tímto způsobem nelze nabít původní krabičku od první generace AirPodů. Pokud žádný z kroků nezabral a jste si jisti, že v nabíjecím příslušenství není problém, bude na čase s AirPody navštívit servis.

AirPods

Dnes nejčtenější

.