Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Z průzkumů vyplývá, že zájem o chytré hodinky na sport neustále roste, a to nejen za hranicemi, ale také v České republice. Pokud přemýšlíte o pořízení sportovních hodinek i vy, možná vás zaujmou nové modely Garmin Forerunner 255 a Garmin Forerunner 955, které značka Garmin představila jako novinku roku 2022. Jaké jsou přednosti těchto sportovních hodinek?

Garmin

Seznamte se s chytrými hodinkami Garmin Forerunner 255

Pokud hledáte lehké a elegantní smart hodinky, které vám přijdou vhod nejen při běhu, ale také při dalších sportech, možná vás zaujmou hodinky Garmin Forerunner 255 představené v červnu 2022.

Jedná se o chytré běžecké hodinky, které se vyznačují vysokou výdrží baterie a jsou dostupné hned ve dvou velikostech a několika barevných variantách.

Hodinky jsou díky svým vlastnostem vhodné jak pro začátečníky, tak i pro ultra vytrvalostní běžce a triatlonisty. Hodinky jsou vybaveny nedotykovým displejem, který chrání odolné sklo Corning Gorilla Glass 3 a jsou voděodolné.

Všestranné sportovní využití a výdrž baterie až 14 dní

Chytré hodinky Garmin Forerunner 255, které jsou vhodné pro muže i ženy, nabízejí všestranné sportovní využití díky více než 30 sportovním profilům a v režimu smart hodinek dosahují výdrž baterie až 14 dní.

Hodinky také umožňují automaticky plánovat tréninky, nabízejí dokonalý přehled o vašem spánku a díky nové generaci snímačů srdečního tepu jsou spojeny s přesnějším měřením. Výhodou je i možnost bezkontaktních plateb Garmin Pay a skutečnost, že jsou hodinky vyrobené z velmi odolných materiálů.

Dáte přednost smart hodinkám Garmin Forerunner 955?

Druhou novinkou značky Garmin, představenou také v červnu 2022, jsou hodinky Garmin Forerunner 955, které ocení i vrcholoví a výkonnostní sportovci. Tyto prémiové GPS hodinky jsou totiž spojeny s celou řadou výhod a praktických vlastností. Hodinky Garmin Forerunner 955 se na rozdíl od hodinek Garmin Forerunner 255 vyznačují dotykovým displejem krytým sklíčkem Gorilla Glass.

Unikátní kombinace funkcí pro měření sportovních výkonů

Velkou předností hodinek Garmin Forerunner 955 je unikátní kombinace funkcí, díky kterým budete mít ještě lepší přehled o svých sportovních výkonech a budete ke sportu lépe motivovaní. Jedná se například o funkci Připravenost, která poradí, jak těžký trénink můžete zařadit, funkci Race Widget, která za vás naplánuje strategii tréninků na závod a funkci Stav tréninku, díky které budete vědět, jestli trénujete dostatečně.

Spolehnout se můžete i na dlouhou výdrž baterie, která je v režimu chytrých hodinek až 15 dní, podrobné mapy a přesný multi-band GPS přijímač. Hodinky jsou dostupné i ve variantě Solar se solárním dobíjením.

Garmin
Hodinky Garmin Forerunner 955 ocení zejména výkonnostní a profesionální běžci.

Poznejte i chytré hodinky s GPS Garmin Fenix 7

Letošní rok je pro značku Garmin rokem plným novinek, letos byly totiž na trh uvedeny také chytré hodinky Garmin Fenix 7, které jsou dostupné hned ve třech velikostech, konkrétně se jedná o modely Fenix 7S (42 mm), Fenix 7 (47 mm) a Fenix 7X (51 mm).

Všechny zmíněné modely disponují dotykovým displejem a pyšní se dlouhou výdrží baterie, novým snímačem tepové frekvence a novým GPS chipsetem. Model Fenix 7X disponuje i praktickou LED svítilnou. Dle samotného výrobce hodinky Garmin Fenix 7 kombinují ty nejlepší funkce sportovních a outdoorových produktů značky ve spojení s prémiovým designem, výdrží a odolností. Jsou tak vhodné na každodenní nošení i na využití v náročných podmínkách.

Hodinky Garmin Forerunner 255 a 955 vs. Fenix 7

Rozhodnout se pro hodinky Garmin Forerunner 255 nebo 955 či pro hodinky Garmin Fenix 7? Pojďme se podívat, jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly.

Jednoduše by se dalo říci, že jsou hodinky Garmin Forerunner 255 a 955 levnější verzí hodinek Fenix 7, rozdíl však nespočívá pouze v ceně. Chytré hodinky Fenix 7 se vyznačují delší výdrží baterie a vyšší odolností. Rozdíl je také v designu, který by se dal v případě hodinek Fenix 7 nazvat prémiovějším.

Srovnání chytrých hodinek Garmin Fenix 7 a Fenix 6

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi novým modelem chytrých hodinek Fenix 7 a jejich předchůdci Fenix 6? Došlo jednak k lehké úpravě designu hodinek a model Fenix 7 je spojený i s novým snímačem tepové frekvence, vylepšenou citlivostí GPS a celkově rychlejším systémem. V nabídce jsou i verze se solárním safírovým sklíčkem.

Rozdíl spočívá také v displeji, zatímco Fenix 6 je spojený s ovládáním tlačítky, Fenix 7 se vyznačuje kombinovaným displejem, který je tedy možné ovládat jak tlačítky, tak dotekem. Hodinky Garmin Fenix 7 lákají i na delší výdrž baterie a topografické mapy z celého světa.

Zvolit hodinky Garmin Forerunner 955 nebo Apple Watch 7?

Značka Garmin je v České republice jedním z nejžádanějších výrobců sportovních hodinek, oblibě se však těší také chytré hodinky značky Apple. Srovnali jsme proto hodinky Garmin Forerunner 955 a hodinky Apple Watch 7, které se vyznačují podobnou cenou.

Základní rozdíl spočívá v tom, že Apple Watch 7 je možné používat pouze se zařízením iOS, zatímco hodinky Garmin Forerunner 955 jak se zařízením iOS, tak s Androidem. Hodinky Garmin 955 se také vyznačují delší výdrží baterie a většina funkcí funguje bez nutnosti mít u sebe v danou chvíli telefon. Apple Watch 7 jsou vybaveny funkcí EKG, kterou hodinky Garmin 955 nemají.

Jaká je cena nových chytrých hodinek Garmin?

Pravděpodobně vás kromě funkcí zajímá také cena novinek Garmin. Začněme těmi nejlevnějšími. Cena hodinek Garmin Forerunner 255 se na základě provedení pohybuje okolo 8 500 Kč až 10 000 Kč. Co se týče ceny hodinek Garmin Forerunner 955, pohybuje se zhruba od 13 500 Kč do 16 000 Kč.

A kolik stojí hodinky Garmin Fenix 7? Jejich cena je na základě provedení cca 15 800 Kč až 23 000 Kč. V neposlední řadě se podíváme i na cenu hodinek Garmin Epix 2, která činí zhruba 20 000 Kč až 23 500 Kč. Model Epix 2 je funkčně stejný jako Fenix 7, navíc ale používá displej typu Amoled.

Kde novinky Garmin 2022 zakoupit?

Kde všechny zmíněné chytré hodinky zakoupíte? Najdete je například na stránkách pulsmetry.cz, kde na vás k vybraným modelům čeká dárek zdarma. Specializovaný e-shop pulsmetry.cz prodává zboží výhradně z oficiální české distribuce. Ať už zvolíte hodinky Garmin Forerunner 255 a 955 či hodinky Garmin Fenix 7 nebo Garmin Epix 2, stanou se skvělým doplňkem pro vaše sportovní aktivity.

Dnes nejčtenější

.