Zavřít reklamu

Nové verze operačních systémů představil Apple již před dvěma měsíci. Konkrétně jsme se dočkali iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto systémy jsou však stále k dispozici pouze v rámci beta verzí pro vývojáře a testery a co se týče veřejnosti, tak ta si ještě bude muset počkat. Existuje však mnoho obyčejných uživatelů, kteří si instalují tyto systémy s předstihem, aby získali přednostní přístup k novinkám. Apple se samozřejmě tradičně zaměřil hlavně na iOS, kde je nových možností k dispozici opravdu nespočet a několik z nich najdeme i v nativní aplikaci Mail.

iOS 16: Jak si nechat připomenout e-mail

Již jsme se podívali na to, jak můžete v Mailu nechat naplánovat odeslání e-mailu, popřípadě jak můžete zrušit jeho odeslání. Kromě toho si ale můžete nechat e-mail také znova připomenout. To se může hodit například tehdy, pokud vám přijde nějaký e-mail, ale aktuálně nemáte prostor k tomu, abyste si jej zobrazili. Pokud byste takto e-mail otevřeli, tak existuje velká pravděpodobnost toho, že na něj jednoduše zapomenete. Abyste se tomuto vyvarovali, tak si můžete v iOS 16 nastavit, aby vám aplikace Mail opětovně konkrétní e-mail připomenula v dobu, kterou si určíte. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Mail.
  • Jakmile tak učiníte, tak si v seznamu příchozích e-mailů najděte ten, který chcete připomenout.
  • Následně po tomto e-mailu přejeďte prstem zleva doprava.
  • Objeví se možnosti, ze kterých klepnutím vyberte Později.
  • Nakonec už jen stačí, abyste si v menu vybrali, kdy se má e-mail připomenout.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné si na vašem iPhonu v Mailu z iOS 16 nechat připomenout doručený e-mail, abyste na něj nezapomněli. V případě, že na možnost připomenutí klepnete, tak můžete ihned vybrat jeden ze tří připravených časů, tj. například za hodinu, dnes večer či zítra. Pokud byste si ale chtěli přesně nastavit datum a čas připomenutí, stačí klepnout na Připomenout později… Tímto se otevře rozhraní, kde stačí vybrat datum a případně aktivovat také Čas, kde si jej můžete nastavit. Nakonec nezapomeňte klepnout na Hotovo vpravo nahoře.

Dnes nejčtenější

.