Zavřít reklamu

Nativní iOS aplikace Najít představuje užitečný a funkcemi nabitý nástroj, s jehož pomocí můžete vyhledávat a spravovat vaše Apple zařízení, získat přehled o předmětech vybavených přívěsky AirTag a mnoho dalšího. V dnešním článku si ukážeme tipy, s jejichž pomocí využijete Najít na iPhonu opravdu na maximum.

Vyhledání cizího zařízení

S pomocí aplikace Najít na vašem iPhonu můžete vyhledat nejen zařízení, která patří přímo vám, ale také pomoci někomu jinému a umožnit mu na vašem iPhonu najít jeho ztracené či zapomenuté zařízení. Nejprve v pravém dolním rohu klepněte na položku Já. Povytáhněte kartu ve spodní části displeje, zamiřte zcela dolů a klepněte na Pomoct přátelům. Budete přesměrování na iCloud, kde se dotyčný může přihlásit za pomoci svého Apple ID a najít své zařízení.

Widget na plochu

Aplikace Najít nabízí kromě jiného také umístění příslušného widgetu na plochu vašeho iPhonu. Pro přidání widgetu dlouze stiskněte plochu iPhonu a v levém horním rohu klepněte na „+“. V seznamu aplikací klepněte na Najít, zvolte požadovanou verzi widgetu a klepněte na Přidat widget. V závislosti na tom, jaký typ widgetu vyberete, budete moci přímo na ploše sledovat vaše předměty opatřené AirTagy, blízké osoby, nebo třeba vaše Apple zařízení.

Zjištění podrobností o AirTagu

V aplikaci Najít na vašem iPhonu můžete mimo jiné také vyhledávat a spravovat vaše předměty, opatřené lokalizačními přívěsky AirTag. Aplikace vám rovněž umožňuje zjistit podrobnosti o těchto přívěšcích včetně údajů o aktuální verzi firmwaru. Pro zjištění podrobností o AirTagu klepněte ve spodní části displeje na Předměty. Zvolte požadovaný předmět a nakonec stačí jen klepnout na panel s jeho název v kartě ve spodní části displeje vašeho iPhonu.

Upozornění na zapomenuté zařízení

Aplikaci Najít můžete využít nejen k upozornění na zapomenutí předmětu, označeného AirTagem, ale také na některé z vašich Apple zařízení. Pokud chcete v aplikaci Najít aktivovat upozornění na zapomenuté zařízení, klepněte ve spodní části displeje na Zařízení. Povytáhněte kartu ve spodní části displeje, klepněte na vybrané zařízení -> Upozornit na zapomenutí, a aktivujte položku Upozornit na zapomenutí. Můžete zde také nastavit výjimku, u které nebude docházet k zasílání upozornění.

Upravení názvu místa

Každý z nás se pravidelně nachází na specifických místech, jako je práce, škola nebo třeba posilovna. Aplikace Najít na vašem iPhonu nabízí možnost úpravy názvu těchto míst. Pokud chcete upravit název místa, klepněte v pravém dolním rohu na položku Já. Povytáhněte kartu ze spodní části displeje a klepněte na Upravit název místa. Nakonec zvolte některou z položek v seznamu, případně klepněte na Přidat vlastní štítek a zadejte vlastní název.

Dnes nejčtenější

.