Zavřít reklamu

Na iPhony s ocelovým tělem je svět zvyklý už od roku 2017, kdy s tímto řešením Apple přišel u iPhonu X. Od té doby na něj u řady Pro vsází pravidelně a jinak tomu nebude ani letos. Velmi zajímavé je ale to, že tomu tak být nemuselo – tedy alespoň podle nových informací z Asie. 

Kromě ocelového šasi měl Apple u iPhonů 14 Pro testovat i šasi z titanu – tedy ze stejného materiálu, ze kterého vznikají již pár let i Apple Watch Edition. Toto řešení si ostatně v minulosti již patentoval v několika verzích, což jeho použití u některého z budoucích iPhonů naznačovalo. Bohužel, plány na titanový iPhone nakonec vzaly za své a modely iPhone 14 Pro tedy dorazí “jen” s tradičním ocelovým šasi, které je nicméně oblíbenou a nakonec i dobrou volbou. Jeho odolnost je totiž velmi vysoká a design povedený. Co se pak týče modelů iPhone 14, u těch je samozřejmě v plánu nasazení klasického hliníkového šasi. 

Proč Apple příchod titanového iPhonu 14 Pro odpískal sice není v tuto chvíli jasné, obecně se však dá říci, že když už testoval prototypy s tímto typem šasi, je vcelku pravděpodobné, že se jej dříve či později přeci jen dočkáme. Testované technologie si totiž většinou cestu ke koncovým zákazníkům nakonec najdou, byť mnohdy v horizontu několika let. 

Dnes nejčtenější

.