Zavřít reklamu

AirPody jsou nedálnou součástí mnohých z nás. A není se čemu divit, jelikož nabízí perfektní funkce, společně se skvělým zvukem. Především dražší AirPods Pro pak nabízí několik parádních funkcí navíc, které rozhodně většina uživatelů ocení. Pokud se vám ale zdá, že vaše AirPods Pro nehrají úplně ideálně, a že by mohly hrát lépe, tak se vám bude hodit tento článek. V tom si totiž ukážeme 5 tipů, jak můžete kvalitu zvuku u AirPods Pro zlepšit.

Aktualizace firmware

Podobně jako v případě iPhonu či Macu, tak i AirPods dostávají časté aktualizace. U jablečných sluchátek se však nejedná o vyloženě operační systém, ale o firmware, což je svým způsobem zjednodušený operační systém. Apple se samozřejmě prostřednictvím těchto aktualizací stále snaží AirPods vylepšovat, a to nejen po stránce zvuku, ale i po stránkách dalších funkcí. Aktualizace se provede automaticky tehdy, kdy umístíte AirPods do pouzdra, které pak připojíte k napájení. Následně se ujistěte, že máte v dosahu iPhone připojený k internetu. Pak se aktualizace sama provede.

Vypnutí aktivního potlačování hluku

AirPods Pro disponují speciální funkcí aktivního potlačování hluku. Pokud tuto funkci aktivujete, tak začnou mikrofony naslouchat hluku z vašeho okolí s tím, že vám následně do uší přehrají přesně opačný zvuk, čímž dojde k potlačení. Mohlo by se zdát, že díky této funkci musí být zvuk ze sluchátek lepší, jenže opak je pravdou. Ve skutečnosti může totiž aktivní potlačení hluku vzhledem k náročnosti zvuk zhoršit, a proto jej zkuste vypnout. Stačí podržet nožičku jednoho z AirPodů, popřípadě přejděte do ovládacího centra, kde podržte prst na hlasitosti, a poté níže vypněte Hlukový filtr.

Provedení testu nástavců

Společně s AirPods Pro získáte v balení celkově tři typy nástavců, které se od sebe liší velikostí – S, M a L. Vzhledem k tomu, že každý z nás má jiné uši, tak si samozřejmě také musíme sami zvolit ideální velikost nástavců. Pokud si nejste jisti, zdali jste vybrali nástavce správné, tak můžete v nastavení provést test uchycení. Přejděte do Nastavení → Bluetooth, kde u vašich připojených AirPods Pro klepněte na ikonu . Pak stačí sjet níže a klepnout na Test uchycení nástavců, který pak proveďte.

Přizpůsobení sluchátek

Nastavení svých AirPods mohou uživatelé klasicky měnit v menu Bluetooth. Pravdou ale je, že součástí iOS je další sekce, v rámci které je možné o mnoho více přizpůsobit zvuk sluchátek. Konkrétně stačí přejít do Nastavení → Zpřístupnění → Audiovizuální pomůcky → Přizpůsobení sluchátek, kde pak funkci aktivujte. Jakmile tak učiníte, můžete si nastavit vyladění zvuku a případně nechat zvýraznit nezřetelné zvuky. Kromě toho je možné si vytvořit Vlastní nastavení zvuku v rámci průvodce, což mnoho uživatelů ocení.

Vypnutí prostorového zvuku

AirPods Pro jsou dále schopné uživateli poskytnout prostorový zvuk, který vynikne především u skladeb, které jsou ve vysoké kvalitě a podporují Dolby Atmos. Jablečná sluchátka však dokáží prostorový zvuk také automaticky vytvořit, což zní skvěle, ale ve skutečnosti může docházet ke zhoršení poslechového požitku. Občas se tedy vyplatí prostorový zvuk deaktivovat, a to v ovládacím centru, kde podržte prst na hlasitosti, a poté níže Prostorový zvuk vypněte.

Dnes nejčtenější

.