Zavřít reklamu

Patříte mezi uživatele AirPods? Pokud jste si odpověděli kladně, tak se rozhodně těšte na veřejné vydání operačního systému iOS 16. Ten je aktuálně již téměř dva měsíce ve fázi beta testování a na našem magazínu se věnujeme všem novinkám. Několik skvělých funkcí čeká právě i na uživatele jablečných sluchátek, kteří většinu z nich zajisté ocení. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 4 nové možnosti pro AirPods v iOS 16, které zajisté oceníte.

Přístup k nastavení

V případě, že byste ve starších verzích iOS chtěli přejít do předvoleb AirPods, tak bylo nutné zbytečně složitě přejít do Nastavení → Bluetooth, kde jste pak u vašich sluchátek museli klepnout na ikonu ⓘ. To se však s příchodem iOS 16 mění a přístup k předvolbám AirPods je o mnoho jednodušší. Konkrétně stačí přejít pouze do Nastavení, kde v horní části pod vaším profilem klepněte na řádek s vašimi sluchátky, čímž se předvolby zobrazí. Samozřejmě je nutné, abyste pro zobrazení měli vaše AirPods připojené k iPhonu.

Zobrazení informací o nabití

Způsobů, jak můžete na iPhonu zobrazit stav nabití AirPods, existuje hned několik. V iOS 16 jsme se však dočkali přidání dalšího, který vám zobrazí jak stav nabití obou sluchátek, tak i pouzdra. Nejedná se o nic složitého – stačí, abyste přešli do Nastavení, kde pak v horní části klepněte na řádek s vašimi sluchátky. Tímto se ocitnete v předvolbách AirPods, kde si však nově v horní části můžete všimnout vyobrazených samotných sluchátek, společně s informací o nabití.

airpods nastavení ios 16

Přizpůsobení prostorového zvuku

Jestliže vlastníte AirPods 3. generace, AirPods Pro či AirPods Max, tak jistě víte, že můžete využívat prostorový zvuk, který funguje velmi dobře. Apple se však v iOS 16 rozhodl prostorový zvuk ještě více vylepšit, a to možností přizpůsobení. V rámci této nové funkce provedete prostřednictvím TrueDepth přední kamery iPhonu sken vašeho obličeje a obou uší s tím, že následně systém prostorový zvuk zlepší. Pro nastavení stačí přejít do Nastavení, kde nahoře klepněte na řádek s vašimi AirPods, a poté níže klepněte na Přizpůsobení prostorového zvuku, kde spusťte průvodce.

Informace o optimalizovaném nabíjení

Většina Apple zařízení disponuje funkcí optimalizovaného nabíjení, která zastaví nabíjení na 80 % za účelem udržení dobré kondice baterie. Touto funkcí disponují také AirPods, pravdou ale je, že uživatelé jednoduše neměli jak zjistit, zdali je optimalizované nabíjení zrovna aktivní, či nikoliv. Často tak docházelo k tomu, že uživatelé jednoduše neměli k dispozici 100 % nabití baterie tehdy, kdy potřebovali. Dobrou zprávou je, že nyní se informace o optimalizovaném nabíjení objeví v rozhraní na iPhonu, které se zobrazí po otevření víka pouzdra. Odsud je případně možné optimalizované nabíjení také vypnout.

airpods prostorový zvuk přizpůsobení ios 16

Dnes nejčtenější

.