Zavřít reklamu

Letní měsíce jsou již řadu let bohužel spjaty s rojením informací ohledně problémů s výrobou nové generace iPhonů, kterou má Apple připravenou pro nadcházející podzim. Ačkoliv ne vždy se nakonec výrobní problémy promítnou i do finální dostupnosti telefonů, nezřídka kdy se nějaké ty modely na pulty obchodů dostávají déle než je zdrávo. Asi se tak nebudete divit, že se Apple snaží čím dál tím víc učinit těmto problémům přítrž. 

Jednou z nejlepších možností, jak se problémům s výrobou iPhonů vyhnout, je rozložit výrobu jednotlivých komponentů mezi vícero dodavatelů, aby v případě výpadku dodávek od jednoho z nich mohly jeho zakolísání pokrýt zbylí dodavatelé. A právě na této věci začal Apple nyní podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua opět pracovat ve velkém, jelikož jej poměrně vyděsily události posledních týdnů ve formě výpadku hned několika jeho dodavatelů ať už kvůli nedostatku surovin pro výrobu komponentů, nebo kvůli uzavírkám závodů způsobených pandemií COVID-19. 

Jednou z prvních nových posil dodavatelského řetězce Applu je asijská firma SG Micro specializující se na integrované obvody, které má kalifornský gigant využít konkrétně pro správu napájení iPhonů 14 Pro. Ty sice dodávají i další výrobci, ale před hlavní výrobní sezónou se musí Apple evidentně ještě více pojistit před případnými problémy, které by jej mohly stát miliony prodaných iPhonů. Právě letos se přitom možná bude “lámat chleba”, jelikož se ukáže, jak vážná ekonomická situace ve světě vlastně je. 

Dnes nejčtenější

.