Zavřít reklamu

Trh s chytrými náramky je značně přesycen. Naleznete všemožné kousky dnes už i za pár stovek. Je ale řada, která trend chytrých náramků v podstatě odstartovala. Je jím Xiaomi Smart Band, který přichází s číslovkou 7. Jestliže si hovíte ve fitness náramcích, o tuto značku jste nemohli nezavadit. Jedná se tradičně o náramek, který se pyšní skvělým poměrem cena výkon. Letos zde máme další model a další posun kupředu. Pojďme se tedy na další náramek z dílny Xiaomi podívat.

Obsah balení

Stejně jako v předešlých letech není krabička žádným překvapením. Dojde vám černé balení, na jehož přední straně zpozorujete design náramku. Boční a zadní straně krabičky patří některým technickým specifikacím. V balení kromě náramku a pryžového pásku naleznete taktéž manuál a nabíjecí kolébku, která je kompatibilní s předešlou verzí náramku.

Nyní se krátce mrkněme na technické specifikace. Tento kousek je osazen dotykovým 1,62“ dotykovým AMOLED displejem s rozlišením 192 x 490 pixelů (326 ppi), jasem 500 nitů a funkcí Always-On. Jste-li tedy fanoušci Always-On displejů a potřebujete mít neustále přehled o čase, udělá vám v tomto směru Smart Band 7 radost. Dále zde naleznete tvrzené sklo 2,5D. polykarbonátové tělo, optický snímač srdečního tepu, monitoring nasycení krve kyslíkem, šestiosý snímač pohybu, Bluetooth 5.2 LE a voděodolnost 5ATM. Kapacita baterie je 180 mAh a výrobce garantuje výdrž až 15 dní. Ve velkém ovšem bude záležet, jakým způsobem budete náramek používat. Nabití trvá přibližně 2 hodiny. Rozměry novinky od Xiaomi jsou 46,5 mm x 20,7 mm x 12,25 mm a hmotnost je 13,5 gramu. Vnitřní paměť je 16 MB a paměť RAM 1 MB, což působí celkem úsměvně.

Design

Na první pohled těžko Smart Band 7 rozeznáte od předchozí generace. Pokud je přímo porovnáte, zjistíte, že je na výšku o milimetr menší a o dva milimetry širší. To ale pochopitelně pouze při podrobnějším zkoumání. I letos tedy celá přední strana patří displeji, o němž si ale povíme později. Na zadní straně naleznete pak již pouze senzory a nabíjecí piny. Co se pásku týče, ani zde žádné změny nenastaly. Pásek je stále úzký a velmi pohodlný. Pokud fandíte vícero barvám, je k dispozici celá řada různých barevných variant. Černá se opravdu nemusí líbit každému.

Aplikace

Abyste mohli náramek pohodlně užívat, je třeba samozřejmě stáhnout aplikaci. Uživatelé Xiaomi byli dlouhou dobu zvyklí na „oranžovou“ aplikaci Mi Fit. K mému překvapení již toto neplatí. Nyní je třeba stáhnout appku zvanou Zepp Life. Jakmile ji zapnete, je třeba jednoduchá registrace. Navolíte tedy věk, výšku, hmotnost apod. Vše je otázka několika desítek sekund. Dále vyberete „spárování náramku“ a namíříte iPhone na QR kód, který se ukáže na náramku. Tím je dílo dokonáno.

Aplikace je stále velmi povedená. Na úvodní obrazovce vidíte data o spánku, cvičeních, ušlých krocích, spálených kaloriích a všem, co byste mohli potřebovat. Samozřejmě zde také můžete spravovat notifikace, zobrazované položky na náramku či vybírat z obchodu s ciferníky. Už nyní jich je zde dost, ovšem spousta je s motivy anime, což se asi málokomu bude zamlouvat. Další ciferníky přibydou v následujících týdnech čí měsících. Aplikace je stejně jako náramek kompletně v češtině.

xiaomi mi smart band 7 (2)

Vlastní používání

Jako každý rok jsem se i letos na nový model od Xiaomi velice těšil, neboť jsem velkým fanouškem a Mi Band 2 byl první náramek, který jsem kdy měl. Dále jsem vlastnil také 4, 5, a 6. Dá se tedy říct, že téměř každoročně sleduji vývoj. Pokud bych měl finální verdikt říct rovnou, tak ano, Smart Band 7 je opět velmi dobrým náramkem za přijatelnou cenu a kdybych chtěl podobné příslušenství za cenu okolo patnácti stovek, nic jiného si nepořídím. Ovšem v mých očích je skok oproti loňskému roku opět malý a znovu jsem se utvrdil, že náramek se vyplatí měnit zhruba po dvou letech. Oproti minulému roku zde máte takovou klasiku – o něco větší a lepší displej a lepší výdrž baterie.

Nyní blíže k samotnému náramku a jeho ovládání. Klepnutím se dostanete na domovskou obrazovku, přičemž já jsem si navolil stylovou animaci Marsu. Swipnutím do boku se dostanete k hudebnímu přehrávači a počasí. Swipnutím dolů k notifikacím a swipnutím nahoru do menu. Zde naleznete ikonky jako tělesná aktivita, cvičení, měření stresu, spánek, počasí, hudba, budík, svítilna a nastavení. V nastavení můžete spravovat záležitosti jako detekce cvičení, Always-On displej, režim Nerušit, ciferníky či třeba režim úspory. Náramek toho skrývá více, než se na první pohled zdá. Z cvičících aktivit zde narazíte na fotbal, venkovní běh, běžecký pás, jízdu na kole, jízdu v hale, chůzi, plavání, veslování, eliptický trenažer, švihadlo, jógu, tanec, volný styl, posilovnu badminton a další. Skutečně si zde vyberete.

Nyní k přesnosti měření. Zhruba totožné měření srdečního tepu nabízí Smart Band 7 spolu se Smart Band 6 i Apple Watch Series 7. Měření saturace kyslíkem se liší zhruba o 2 %. Jinak tomu je u aktivit. Porovnal jsem tři výše uvedená zařízení při procházce na zhruba 8 kilometrů. Smart Band 7 se od Apple Watch lišil zhruba o 500 kroků, od Smart Band 6 asi o 200. Při běhu na 5 kilometrů Smart Band 7 ukazoval rozdíl oproti Apple Watch 200 metrů. Smart Band 6 hlásil rozdíl 15 metrů. Na orientační data tedy naprosto v pořádku. Zde mají pochopitelně Apple Watch navrch z důvodu přítomnosti GPS. Třeba se někdy dočkáme také u náramku Xiaomi. Jelikož jsem zařízení nešetřil, nabíjel jsem po zhruba 8 dnech, přičemž Always-On displej jsem nepoužíval. Mi Smart Band 6 jsem dával nabíjet o 2 dny dříve.

Resumé

Pokud toužíte po fitness náramku, je Xiaomi Smart Band 7 naprosto jasnou volbou. Chcete-li ušetřit a nevadí vám absence Always-On, sáhněte klidně po rok starém modelu. Zážitek bude takřka totožný. I tak je Smart Band 7 opravdu výtečným kouskem.

Slevový kód

Běžná cena náramku je 1290 korun. Pokud ale toužíte po slevě, stačí do objednávky zadat kód „LSAband7„. Po slevě jej koupíte pouze za 1160 korun.

Fitness náramek Smart Band 7 zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.