Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na dobu, kdy jste na Facebook chodili nikoliv za nynějším balastem všelijakých informací a reklam od nicneříkajících stránek a hlavně v nicneříkajícím pořadí, ale kvůli příspěvkům od vašich přátel a kontrole jejich aktivity? Pak pro vás máme vynikající zprávu. Pokud vám totiž tento Facebook chybí, již za pár dní – konkrétně pak od čtvrtka – byste se měli dočkat částečně jeho návratu. 

Facebook má v plánu spustit konkrétně novinku s názvem Feeds, která má být velmi zjednodušeně řečeno zbrusu novou feedovou kartou, ve které se budou chronologicky zobrazovat  právě příspěvky a aktivita vašich přátel. Díky tomu bychom se tak o nich měli dozvědět stejně jako v minulosti vše důležité a být tedy schopni s nimi být lépe “propojení”. Nynější feed bude pak označován jako Domov s tím, že jej chce Facebook využívat jako jakýsi objevovací motor, jak funguje i nyní. Jeho funkčnost i proto nebude jakkoliv měněna.

Bude extrémně zajímavé sledovat, jak uživatelé Facebooku novinku v podobě Feeds přijmou a jak rádi ji budou využívat. Faktem totiž je, že zlatá éra Facebooku je zřejmě nenávratně pryč právě kvůli změnám v zobrazování informací. Pokud se tedy podaří nasazením této novinky částečně vrátit funkčnost služby z dřívějška, čistě teoreticky by to pro ní mohl být velmi zajímavý restart, byť nelze očekávat stejná vlna zájmu jako v minulosti. Přeci jen, svět se od většího rozmachu Facebooku extrémně změnil a to i z hlediska návyků na sociálních sítích. 

Dnes nejčtenější

.