Zavřít reklamu

Přestože se nový MacBook Air M2 začne oficiálně prodávat až zítra, již nyní máme k dispozici první dojmy zahraničních youtuberu a médií z něj. Těm totiž Apple jako již tradičně novinku s předstihem zapůjčil, aby mohla být důkladně otestována a díky tomu s předstihem zhodnocena. Jak se tedy v zahraničí MacBook Air M2 líbí? 

Recenzent Engadgetu byl unesený konkrétně z toho, jak je nový MacbOok Air tenký a lehký – respektive jak působí jeho nový design. “Když jsem vzal novinku poprvé do ruky, připadala mi spíš jako iPad s vestavěnou klávesnicí než jako notebook,” píše konkrétně ve svých prvních dojmech a jedním dechem dodává, že je stroj paradoxně kompaktnější než 12,9” iPad Pro s klávesnicí Magic Keyboard. Když k tomu navíc přičteme komplexnější macOS, je volba zařízení jasná. 

Chválou ve své recenzi nešetřil ani recenzent SixColors, který si pochvaloval například návrat MagSafe portu, který je skvělý i po tolika letech. Nehody ve formě zakopnutí o kabel se totiž stávají i dnes a právě MagSafe je skvělou prevencí proti nim. Kdo si k němu pak cestu nenajde, má k dispozici i nadále USB-C nabíjení, na které jsme byli zvyklí u předešlých modelů. 

Nadšení ze stroje neskrýval ani The Verge, byť na druhou stranu mu vyčetl, že trpí stejnými neduhy jako jeho předešlá generace. Tím hlavním je poměrně výrazné zahřívání při na výkon náročnějších činnostech, ale hlavně přiškrcování výkonu procesoru v případě, že se zahřeje na mez, která pro něj již není únosná. Jasně, tyto problémy budou trápit ve výsledku jen málokoho, jelikož uživatelská skupina MacBooků Air nejsou v žádném případě jedinci, kteří “šťaví” tento stroj na maximum. Přesto by však bezesporu vyřešení těchto neduhů potěšilo. 

TechCrunch se ve své recenzi zaměřil na baterii, která oproti předešlé generaci mírně povyrostla – konkrétně ze 49,9 na 52,6 Wh. Tento nárůst se sice na výdrži zařízení nikterak nepodepsal, jelikož je jeho výdrž stále stejná, na druhou stranu se však nejedná o nic negativního, jelikož výdrž počítačů s čipy Apple Silicon je tak jako tak skvělá. Recenzent se nechal konkrétně slyšet, že při běžném používání se dostal bez problému na celý pracovní den a při přehrávání videa přes Apple TV s jasem na 50 % se dostal na krásných 17 hodin. 

Jako poslední tu máme recenzi Gizmodo, které si vzalo na mušku zejména webkameru a mikrofony. V obou případech se totiž Apple chlubil velkým upgradem a recenzent potvrdil, že v obou případech se o velké zlepšení skutečně jedná. Oproti předešlé generaci MacBooku Air si rozdílu všimne snad každý a přestože mají jak mikrofony, tak webkamera stále relativně daleko k dokonalosti, pravdou je, že pro běžné, ale i náročnější uživatele určitě postačí. 

Podívejte se i na videorecenze

Dnes nejčtenější

.