Zavřít reklamu

iPad neslouží jen k zábavě, sledování filmů a seriálů nebo hraní her. Řada majitelů jablečných tabletů využívá své iPady také k práci či studiu. Dnes vám představíme pět tipů, díky kterým se vždy budete moci důkladně soustředit na práci na vašem iPadu.

Synchronizace režimů

Řada uživatelů jistě uvítá možnost synchronizace režimu Soustředění, díky které se po aktivaci daného režimu na iPadu automaticky spustí Soustředění i na dalších Apple zařízeních. Někteří ale naopak potřebují, aby se režim Soustředění aktivoval na každém zařízení individuálně. Ať už máte jakékoliv preference, můžete si synchronizaci režimu Soustředění přizpůsobit v Nastavení -> Soustředění, kde aktivujete nebo naopak deaktivujete položku Sdílet mezi všemi zařízeními.

Nastavení rozvrhu

Víte, že se na iPadu budete potřebovat na něco soustředit pravidelně v určitou denní dobu, a nepřejete si po tuto dobu být rušeni? Můžete si nastavit automatickou aktivaci režimu Soustředění na základě vámi stanoveného rozvrhu. Na iPadu spusťte Nastavení -> Soustředění. Klepněte na Nerušit (nebo jiný požadovaný režim) a v sekci Zapnout automaticky klepněte na panel s denní dobou. Nakonec postačí zadat dny a časové rozmezí, kdy se má tento režim aktivovat.

Aktivace při spuštění aplikace

Režim Soustředění se může automaticky aktivovat také po spuštění vámi zadané aplikace. Pro nastavení podnětu k aktivaci režimu Soustředění spusťte na vašem iPadu Nastavení -> Soustředění. Vyberte režim, u kterého chcete nastavit podnět, a klepněte na Přidat rozvrh nebo automatizaci. Zvolte Aplikace, vyberte požadovanou aplikaci, a pokud chcete přidat další aplikaci coby podnět, postup opakujte.

Aktivace na základě polohy

Režim Soustředění se vám na iPadu může automaticky aktivovat také na základě zadané polohy – může se jednat o školu nebo třeba o pracoviště. Pokud chcete aktivovat toto spouštění režimu Soustředění, spusťte na iPadu Nastavení -> Soustředění. Klepněte na režim, u kterého chcete nastavit automatické spuštění, a v sekci Zapnout automaticky klepněte na Přidat rozvrh nebo automatizaci. Klepněte na Místo a zadejte polohu, na které se má Soustředění automaticky aktivovat.

Inteligentní aktivace

Operační systém iPadOS se na základě vašeho chování a spouštění režimu Soustředění dokáže „naučit“, kdy a za jakých podmínek tento režim nejčastěji spouštíte. Na základě těchto zkušeností jej pak dokáže aktivovat automaticky – například při spuštění aplikace YouTube, hraní specifické hry, nebo při příchodu do práce. Pokud chcete toto učení zahájit, spusťte na iPadu Nastavení -> Soustředění. Vyberte požadovaný režim, klepněte na Přidat rozvrh nebo automatizaci a poté klepněte na modré znaménko „+“ u položky Inteligentní aktivace.

Dnes nejčtenější

.