Zavřít reklamu

Apple během noci rozeslal vývojářům v pořadí již pátou beta verzi iOS 15.6 a iPadOS 15.6. Nová verze přichází pouhý týden po vydání čtvrté beta verze a vzhledem k zvyšující se frekvenci lze očekávat, že se vydání pro veřejnost dočkáme v nejbližších dnech.

Vývojáři si mohou testovací verze stáhnout prostřednictvím Apple Developer Center nebo přímo do svých iPhonů a iPadů s nainstalovaným vývojářským profilem. Verze iOS 15.6 by měla být s největší pravděpodobností poslední verze iOS 15, který již během září nebo řijna letošního roku nahradí iOS 16, představený na letošním WWDC.

Aktualizace iOS a iPadOS 15.6 nás všek z hlediska novinek může nechat chladnými, protože se zaměřuje na opravu chyb a vylepšení stability. Žádné nové funkce vývojáři ani po pěti beta verzích neobjevily. Níže v galerii se můžete podívat na novinky, které Apple přinese v iOS 16.

Apple vyydal také pátou verzi macOS Monterey 12.5 a to stejně jako v případě iOS a iPadOS jen týden po uvedení čtvrté verze. Opět platí, že i v případě operačního systému pro Mac se nesetkáme s žádnou novou funkcí, ale pouze vylepšením stability a bezpečnosti systému. Lze také očekávat, že vzhledem k vydání MacOS 13 Ventura, které je naplánováno na letošní podzim, je verze macOS 12.5 tou poslední, kterou Monterey získá.

Dnes nejčtenější

.