Zavřít reklamu

K představení nových operačních systémů od Applu, konkrétně iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9, došlo již před bezmála měsícem, a to na letošní konferenci WWDC. Na této konferenci Apple představuje nové verze svých operačních systémů každoročně s tím, že několik následujících měsíců jsou k dispozici pro testování v rámci beta verzí. Mnoho uživatelů se do předčasné instalace těchto zmíněných systémů pustí, a pokud tak učiní, musí zároveň počítat s četnými problémy. Přesně proto byste neměli beta verze instalovat na svá primární zařízení.

macOS 13: Jak vyřešit nefunkční aktualizace

Některé chyby, které jsou součástí beta verzí, vyřešit nelze, na druhou stranu ale existuje také mnoho takových, které vyřešit můžeme. Na našem magazínu už jsme se několika těmto řešitelným chybám věnovali a v tomto článku se podíváme na to co dělat, když se vám v macOS 13 nezobrazí aktualizace na další beta verzi. Dobrou zprávou je, že řešení je vskutku jednoduché, takže stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 13 spustili aplikaci Terminál.
    • Terminál spustíte jednoduše skrze Spotlight, anebo jej najdete v Aplikacích v Utilitách.
  • Jakmile tuto aplikaci spustíte, tak si zkopírujte příkaz, který přikládám níže:

sudo /System/Library/PrivateFrameworks/Seeding.framework/Versions/A/Resources/seedutil fixup

  • Po zkopírování příkazu se přesuňte zpět do spuštěné aplikace Terminál.
  • Následně zde příkaz, který jste si zkopírovali, vložte.
  • Dále potvrďte provedení příkazu stisknutím klávesy Enter.
  • Terminál vás dále požádá o administrátorské heslo, které zadejte a potvrďte klávesou Enter.
  • Nakonec už jen stačí, abyste přešli do Nastavení systému → Obecné → Aktualizace systému a aktualizaci vyhledali.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu s macOS 13 Ventura vyřešit problém, kdy se vám nezobrazuje aktualizace na další beta verzi. Aktuálně je „venku“ již druhá beta verze těchto nových systémů, a to již zhruba týden. Většině uživatelům se aktualizace zobrazila ihned či další den, já jsem ale čekal mnoho dlouhých dní a bez úspěchu – naštěstí jsem ale tento problém vyřešil tímto postupem. Pokud se vám ani poté nová beta verze neobjeví, tak v Docku klepněte na Nastavení systému pravým tlačítkem, podržte Option a klepněte na Vynutit ukončení. Pak se pokuste o nové vyhledání.

Dnes nejčtenější

.