Zavřít reklamu

Letní prázdniny již doslova klepou na dveře a mnohým z nás nastane čas dovolených. Řada z vás se možná na dovolenou vydá k moři. Přestože se jistě většina z vás snaží v průběhu dovolené trávit co možná nejmenší množství času na telefonu, může se vám možná hodit některá z pěti aplikací, které vám představíme v dnešním článku.

UV Index Now – UVI Mate

Jsou místa, na kterých jste slunečnímu záření vystaveni ve větší míře než obvykle. Sluneční paprsky ale nemají jen blahodárný vliv. Pokud se jim vystavujete dlouho a intenzivně, můžete se setkat s řadou negativních dopadů, ať už okamžitých, nebo takových, které se projeví až po nějaké době. S aplikací UV Index Now budete mít vždy dokonalý přehled o UV indexu, a můžete si také nastavit připomínky pro aplikaci SPF krému.

Aplikaci UV Index Now – UVI Mate stáhnete bezplatně zde.

Surfline

Pokud se o dovolené chystáte surfova nebo provozovat jiné podobné aktivity, určitě budete chtít mít dokonalý přehled o vlnách, větru a případných omezeních. Všechny tyto informace vám umí spolehlivě poskytnout aplikace s názvem Surfline, která kromě příslušné předpovědi nabízí také třeba záběry z veřejných webkamer ve vybraných lokalitách nebo možnost vyhledávání ideálních míst k surfování.

Aplikaci Surfline stáhnete bezplatně zde.

Ocearch Shark Tracker

Žraloci se samozřejmě nevyskytují ve všech lokalitách, a představují ohrožení pouze za specifických situací. Pokud ale máte z těchto mořských tvorů i přesto strach, a navíc se chystáte na dovolenou do míst, kde je setkání se žralokem pravděpodobné, určitě využijete aplikaci Ocearch Shark Tracker. Kromě žraloků můžete s pomocí této aplikace sledovat také pohyb a aktivitu spousty dalších obyvatel moří a oceánů.

Aplikaci Ocearch Shark Tracker stáhnete bezplatně zde.

Bathing Water Quality

Žraloci nejsou na dovolené jediným faktorem, který vám může zkazit požitek z koupání v moři. Důležité je sledovat například také kvalitu vody. Příslušné informace vám může spolehlivě poskytnout například aplikace Bathing Water Quality, která vznikla ve spolupráci s Evropskou agenturou pro životní prostředí (EEA). S pomocí Bathing Water Quality můžete získat aktuální a podrobné informace o kvalitě vody v řadě míst, a to jak v mořích, tak i ve sladkovodních tocích.

Aplikaci Bathing Water Quality stáhnete bezplatně zde.

Aqualert: Water Reminder

Pitný režim je samozřejmě důležitý v každé roční době, o letní dovolené ale máme často tendenci jej nevědomky zanedbávat. Pokud se obáváte, že si sami nezvládnete hlídat váš pitný režim, můžete si na pomoc přizvat třeba aplikaci Aqualert: Water Reminder. Ta vám umožní zaznamenávat váš každodenní příjem tekutin, nastavit si připomínky, ale také vás například odmění za to, když budete příkladně celý den pít (nealkoholické nápoje, samozřejmě).

Aplikaci Aqualert: Water Reminder stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.