Zavřít reklamu

Dnes se konečně i čeští uživatelé dočkali oficiálního příchodu streamovací služby Disney+. V App Storu je počínaje dnešním dnem ke stažení také příslušná aplikace, která nabízí řadu funkcí. Představujeme vám pět tipů a triků, které v aplikaci Disney+ pro iOS určitě využijete.

Disney+ si můžete předplatit zde

Uložit na později

Pokud jste si čerstvě nainstalovali aplikaci Disney+ a zvědavě procházíte její programovou nabídku, můžete si připadat zahlceni novým zajímavým obsahem. Nemusíte se ale bát, že byste zapomněli na to, že jste si chtěli pustit některý z prohlížených titulů. V průběhu procházení obsahu si totiž můžete jednotlivé filmy i pořady jednoduše a rychle uložit pro pozdější zhlédnutí. Stačí, když u vybraného titulu klepnete na ikonku „+“ s nápisem Můj seznam. Seznam titulů ke zhlédnutí najedete po klepnutí na ikonku vašeho profilu v levém dolním rohu.

Disney+ si můžete předplatit zde

Kvalita stahovaného videa

V rámci aplikace streamovací služby Disney+ můžete využít také možnost stahování videa pro případy, kdy budete třeba na cestách a nebudete chtít sledovat obsah na mobilních datech, případně budete zcela mimo dosah jakýchkoliv datových sítí. Stahování obsahu v nejvyšší kvalitě má jistě své nesporné výhody, videa ve vysoké kvalitě mohou ale zabírat více místa na vašem úložišti. Pro správu kvality stahovaných videí klepněte v aplikaci na ikonku vašeho profilu v pravém dolním rohu. Zvolte Nastavení aplikace a v sekci Stažené soubory klepněte na Kvalita videa. Nakonec postačí vybrat požadovanou variantu.

Disney+ si můžete předplatit zde

Úspora dat

V nastavení aplikace Disney+ si můžete zvolit také to, jakým způsobem bude aplikace využívat data. Pokud se rozhodnete sledovat obsah při připojení na mobilní datovou síť, možná budete chtít ušetřit celkovou spotřebu dat. Je ale zapotřebí počítat s tím, že při nastavení úspory dat bude kvalita přehrávaného videa o něco nižší, než když úsporu dat nezvolíte. Pro aktivaci úspory dat klepněte v pravém dolním rohu displeje na ikonku vašeho profilu a zvolte Nastavení aplikace. V sekci Přehrávání videa klepněte na Využití mobilních dat a aktivujte položku Šetřit data.

Disney+ si můžete předplatit zde

Bonusový obsah

Bonusový obsah můžete znát například ze služby iTunes, kde je u některých filmových titulů k dispozici pod názvem iTunes Extras. Jedná se například o vystřižené scény, záběry z natáčení, rozhovory s protagonisty i tvůrci filmů a další podobný typ obsahu. Bonusový materiál můžete nalézt také u některých titulů ve streamovací službě Disney+. Pokud chcete zjistit, zda vámi vybraný titul nabízí bonusový obsah, otevřete jej v aplikaci. V případě, že titul nabízí extra obsah, najdete jej po klepnutí na položku Bonusy, která se nachází pod popiskem daného filmu nebo pořadu.

Disney+ si můžete předplatit zde

Sledování s přáteli

Chcete s přáteli probrat některou z epizod Star Wars, sdílet dojmy z některého z dílů seriálu o klanu Kardashianových, zavzpomínat si na Bruce Willise v kultovní Smrtonostné pasti nebo se dojmout u Dumba či Lvího krále? Právě pro tyto příležitosti se hodí funkce zvaná Group watch. Díky této funkci můžete ke sledování vybraného obsahu pozvat až šest dalších uživatelů. Stačí v aplikaci klepnout na vybraný pořad a zvolit Group Watch. Pro přidání dalšího uživatele klepněte na ikonku „+“ s nápisem Pozvat, zvolte Pozvat a vyberte další uživatele. Pozvat můžete jen ty, kteří mají také předplacenou službu Disney+.

Disney+ si můžete předplatit zde

Dnes nejčtenější

.