Zavřít reklamu

Ať už jste novopečeným majitelem jablečného smartphonu, nebo svůj iPhone vlastníte již delší dobu, vždy se najde spousta věcí, které u něj můžete přizpůsobit a změnit. Aktualizace operačního systému iOS navíc často přináší v tomto směru nové možnosti. V dnešním článku se podíváme na pět nenápadných změn, kterými můžete více personalizovat váš iPhone.

Změna hlasu Siri

Používáte Siri a už vás nebaví její současný hlas? Na iPhonu jej můžete snadno a rychle změnit. Stačí, když spustíte Nastavení -> Siri a hledání -> Hlas Siri. Následně v menu v horní části displeje vyberte variantu a poté níže v sekci Hlas zvolte ten, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Přizpůsobení polohových služeb

Jak název napovídá, tato funkce poskytuje aplikacím na vašem iPhonu údaje o tom, kde se zrovna nacházíte. U některých aplikací, jako jsou třeba mapy, je aktivace polohových služeb pochopitelná a nezbytná, jiné aplikace ale přístup k těmto údajům opravdu nepotřebují. Pro přizpůsobení přístupu k polohovým službám spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Soukromí -> Polohové služby. Zde poté stačí u jednotlivých aplikací přizpůsobit přístup.

Přizpůsobení Ovládacího centra

Zkušení majitelé iPhonů tento postup jistě znají, začínajícím uživatelům se ale bude možná hodit informace o tom, jakým způsobem si mohou přizpůsobit prvky v Ovládacím centru. Pokud například víte, že byste ocenili rychlý přístup k Peněžence z Ovládacího centra, ale naopak nepotřebujete svítilnu, spusťte na iPhonu Nastavení -> Ovládací centrum. V Sekci Další ovládací prvky můžete klepnutím na zelené tlačítko přidat nové prvky, stávající prvky můžete naopak odstranit klepnutím na červené tlačítko.

Přizpůsobení velikosti textu

Každý uživatel má jiné potřeby, a právě z tohoto důvodu nemusí všem uživatelům nutně vyhovovat výchozí velikost písma na jejich iPhonu. Pokud chcete písmo na vašem iPhonu změnit, spusťte Nastavení -> Zobrazení a jas. Zamiřte o něco níže, klepněte na Velikost textu, a poté na posuvníku upravte velikost.

Shrnutí notifikací

Notifikace na iPhonu jsou důležitá věc, někdy vás ale mohou rozptylovat a zbytečně zahlcovat, případně hrozí, že vám naopak některá upozornění uniknou. Novější verze operačního systému iOS ale naštěstí nabízí možnost přizpůsobení souhrnu notifikací. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Oznámení. V horní části klepněte na Naplánovaný souhrn, aktivujte jej a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Dnes nejčtenější

.