Zavřít reklamu

Svítilna na iPhone nefunguje je problém, se kterým se dost možná čas od času setká každý uživatel jablečného telefonu. Dobrou zprávou je, že v naprosté většině případů lze tento problém relativně jednoduše vyřešit. Obavy z toho, že při nefunkčnosti svítilny mohlo dojít k jejímu poškození, jsou tak mizivé. Pokud jste se tedy i vy ocitli v situaci, kdy vám svítilna nefunguje, tak si zkuste projít 5 tipů v tomto článku, které vám prakticky stoprocentně pomohou.

Nabití a režim nízké spotřeby

První věcí, kterou můžete při nefunkčnosti svítilny na iPhone udělat, je zkontrolovat stav nabití. V případě, že máte jablečný telefon prakticky vybitý, tedy pokud mu zbývá jen několik málo procent, tak systém svítilnu může automaticky vypnout, aby se šetřila baterie. Tak stejně může nefunkčnost svítilny způsobit režim nízké spotřeby, který ji může jednoduše vypnout, a to opět z toho důvodu, aby se šetřila baterie. Pokud máte iPhone vybitý, zkuste jej nabít, jestliže máte aktivní režim nízké spotřeby, tak jej vypněte, například skrze ovládací centrum.

iphone x nabíjení charging

Změna intenzity

Ocitnout se můžete také v situaci, kdy vám svítilna svítí, ale ve skutečnosti je její intenzita nižší než kdykoliv jindy. Někteří uživatelé si mohou říct, že už má svítilna něco za sebou, tudíž už nesvítí tolik jako „za mlada“. To však rozhodně není pravda, jelikož vám svítilna i po několika letech používání bude svítit pořád stejně. Pokud tedy máte problémy se slabou intenzitou svítilny, nejspíše ji takto máte nastavenou. Intenzitu svítilny lze změnit tak, že otevřete ovládací centrum, a poté podržíte prst na prvku LED svítilny. Následně se zobrazí rozhraní s válcem, ve kterém je možné intenzitu přenastavit – stačí ji tedy vytáhnout na maximum nahoru.

Nepoužívejte fotoaparát

Pokud chcete na jablečném telefonu využít svítilnu, tak nesmíte využívat fotoaparát. To znamená, že se nesmíte nacházet v nativní aplikaci Fotoaparát, tak stejně nemůžete využít ani rozhraní fotoaparátu v aplikacích třetí strany, tj. například v Instagramu, Snapchatu, Messengeru apod. Pokud jste tedy nedávno fotoaparát aktivovali, tak z aplikace odejděte pryč. Jestliže ani odchod nepomůže, tak se přesuňte do přepínače aplikací, kde veškeré aplikace, které mohou potenciálně využívat fotoaparát, jednoduše přejetím prstu zdola nahoru ukončete. Mohlo se stát, že se aplikace zasekla v režimu fotoaparátu, což systému nepovolí využití svítilny.

led dioda iphone 11 pro

Zkontrolujte teplotu

Svítilna na iPhone se automaticky deaktivuje také v případě, že je přehřátá, popřípadě pokud je přehřáté samotný jablečný telefon. Jestliže tedy v ruce cítíte, že je iPhone horký, popřípadě pokud cítíte horko po položení prstu na okolí svítilny, tak ho nechte chvíli vychladnout. Systém může svítilnu v případě přehřátí automaticky deaktivovat, aby právě nedošlo k jejímu poškození vlivem tepla. Jen tak sama od sebe se svítilna samozřejmě nepřehřeje – musí dojít například k tomu, že ji zapomenete vypnout a iPhone vložíte do kapsy, popřípadě pod polštář, kde bude svítit několik hodin v kuse. Pak se může stát, že svítilna nebude dlouhé desítky minut fungovat, nakonec se ale vzpamatuje.

iphone_vysoka_teplota3

Restartujte iPhone

Jestliže jste provedli veškeré výše uvedené postupy a svítilna vám stále nefunguje, tak se můžete vrhnout k provedení staré klasiky – restart iPhonu. Někteří uživatelé už mohou být z řešení problémů restartem otráveni, pravdou ale je, že ve většině případech dokáže restart opravdu pomoci. Když ho totiž provedete, tak se veškeré systémy vypnou, a poté znova zapnou, čímž může dojít k vyčištění případných chyb a zprovoznění. iPhone restartujte skrze Nastavení → Obecné → Vypnout, kde pak přejeďte prstem po posuvníku Vypnout přejetím. Následně pár desítek sekund vyčkejte a iPhone znova zapněte. Tento restart skrze Nastavení se oproti tomu klasickému liší a pro řešení problému je lepší.

Dnes nejčtenější

.