Zavřít reklamu

Hudba se hlavně v posledních letech stala nedílnou součástí životů většiny z nás. Může za to především jednoduchá dostupnost skrze streamovací služby v podobě Spotify či Apple Music. K poslechu hudby můžete využít prakticky jakákoliv zařízení od Applu, společně se sluchátky AirPods, popřípadě můžete přehrávání spustit i na HomePodu či jiných bezdrátových reproduktorech. Je tedy jen na vás, zdali budete hudbu poslouchat nahlas tak, že ji uslyší i okolí, anebo zdali si ji pustíte pouze pro sebe do sluchátek. Možností je tedy k dispozici opravdu nespočet.

Jak na iPhone najednou ovládat hudbu z vícero zdrojů

Pokud spustíte přehrávání hudby na nějakém reproduktoru či televizi, tak ho následně můžete ovládat skrze prvek v ovládacím centru, kde se automaticky zobrazí. Můžete se ale ocitnout v situaci, kdy potřebujete přehrávání hudby začít ovládat právě na jablečném telefonu. Dobrou zprávou je, že i na tohle Apple myslel a do iOS přidal možnost, díky které je možné ovládat hudbu z vícero zdrojů. Pro ovládání jiného zdroje hudby tedy postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli ovládací centrum:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní hrany displeje směrem dolů.
  • Jakmile ovládací centrum otevřete, tak v pravém horní rohu klepněte na prvek pro ovládání hudby.
  • Následně se otevře rozhraní, ve kterém je nutné úplně stisknout možnost Ovládat další reproduktory a TV.
  • Tímto už se vám zobrazí ovladače hudby pro veškeré dostupné reproduktory a televizory v okolí.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhone ovládat hudbu z vícero zdrojů. Osobně jsem tuto funkci zkoušel s HomePodem mini, fungovat však bude i s ostatními reproduktory a televizory, ke kterým můžete iPhone jednoduše připojit. Aby se možnost Ovládat další reproduktory a TV zobrazila, tak je nutné, abyste byli v dosahu reproduktoru či televize. Pokud nejste, tato možnost se zde vůbec neobjeví,

Dnes nejčtenější

.