Zavřít reklamu

Zatímco v České republice lze trade-in programy, díky kterým jde ze starého na nový Apple produkt přejít výhodněji, využít jen u Apple Premium Resellerů, v několika zahraničních zemích nabízí tuto možnost přímo Apple. Pokud si však myslíte, že jsou jeho podmínky v porovnání s těmi, které jsou k dispozici u nás, výrazně výhodnější, jste na omylu. 

Před pár desítkami hodin aktualizoval Apple v USA ceník svých výkupů v rámci trade-in programu a to tak razantně, že by byla škoda se s vámi o něj nepodělit. Pokud se totiž člověk rozhodne přejít například z iMacu Pro, namísto předešlých až 2135 dolarů za něj dostane nyní maximálně 1500 dolarů, za Macy Pro pak zase dostanete maximálně 2000 dolarů namísto původních až 2720 dolarů. Přitom iMacy Pro vyházely v maximální konfiguraci na částku přesahující těžce půl milionu korun, u Macu Pro pak není problém se přehoupnout přes milion. Snížením jejich výkupních cen nicméně dává Apple jasně najevo, že se jedná už o “stará železa”, která tak úplně za moc nestojí – tedy minimálně v porovnání se stroji osazenými čipy Apple Silicon. 

Zatímco v případě iMacu Pro lze svým způsobem Apple ještě chápat, jelikož jej již nějakou dobu nenabízí, v případě Macu Pro se jedná o poměrně zajímavý krok. Přeci jen, tento stroj je i nadále v jeho nabídce a on tímto krokem jeho už tak nízkou atraktivitu ještě snižuje. Ale kdo ví, třeba se jedná o další náznak toho, že je nová generace Macu Pro skutečně za rohem a starý Mac s Intelem se na pultech obchodů již dlouho neohřeje. 

Dnes nejčtenější

.