Zavřít reklamu

Pokud chcete na Macu cokoliv vytisknout, tak se nejedná o nic složitého, jak si mnoho jedinců myslí. Pouze je nutné, abyste v Předvolby systémy → Tiskárny a skenery tu tiskárnu, kterou chcete využít, přidali do systému. Následně už se můžete vrhnout do samotného tisku. V rámci tiskového okna, které se vám zobrazí, si následně můžete zobrazit a případně přenastavit veškeré potřebné předvolby – například kvalitu, tisk v odstínech šedi, velikost papíru, správu barev, měřítko, orientaci a mnoho dalšího. Zkrátka a jednoduše, vše si jednoduše nastavíte podle svého gusta.

Jak na Macu zobrazit předvolby pro nastavení tisku

Někteří uživatelé se však mohou při tisku ocitnout v problémech. Konkrétně tento problém spočívá v tom, že se jim nezobrazí veškeré možnosti pro změnu předvoleb a využít tak mohou pouze předpřipravené profily, což samozřejmě není ideální. V rámci těchto profilů je totiž prakticky vždy k dispozici pouze tisk konceptu nebo tisk ve vysoké kvalitě a v mnohých případech můžeme chtít tyto předvolby změnit. Jestliže se tedy ani vám v tiskovém okně nezobrazují předvolby tisku, tak je postup pro jejich zobrazení opravu triviální:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem Macu přesunuli do tiskového okna.
  • Toho docílíte tak, že prvně otevřete nějakou aplikaci (třeba Náhled, Word apod.), ve které se dá tisknout.
  • Následně v levé části horní lišty klepněte na záložku Soubory.
  • Jakmile tak učiníte, tak na konci menu, které se zobrazí, klepněte na Tisknout…
  • Tímto už se vám otevře tiskové okno, kde se má tisk nastavovat.
  • Pro zobrazení předvoleb tisku klepněte vlevo dole na tlačítko Zobrazit podrobnosti.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem Macu zobrazit veškeré předvolby pro nastavení tisku v rámci tiskového okna. Někteří z vás si nyní dost možná říkají, že je tento postup zcela jednoduchý – a rozhodně máte pravdu. Problém je ale v tom, že mnoho uživatelů, kterým se tiskové předvolby skryjí, následně netuší, jakým způsobem je zobrazit. Dotazy ohledně zobrazení těchto předvoleb se nachází na všemožných fórech a upřímně se vůbec nevidím. I já jsem donedávna nevěděl, jakým způsobem se dají předvolby opětovně zobrazit, jelikož mě, stejně jako ostatní uživatele, nenapadlo, že stačí klepnout na tlačítko Zobrazit podrobnosti, které se nachází úplně bokem. Osobně jsem si vždy myslel, že tohle tlačítko zobrazí podrobnosti o tisknutém dokumentu.

Dnes nejčtenější

.