Zavřít reklamu

Zálohovat by měl v dnešní době opravdu každý z nás, a to ideálně hned několika způsoby. Nejjednodušší formu zálohy představuje využití cloudových služeb, například v podobě iCloudu, kdy se prakticky o nic nemusíte starat. Kromě toho jsou k dispozici zálohy na domácí NAS stanice. Pokud máte Mac, tak na něm můžete k vytvoření zálohy na externí disk či právě NAS stanici využít funkci Time Machine. Ta dokáže provést naprosto kompletní zálohu vašeho jablečného počítače, kterou následně můžete kdykoliv obnovit, popřípadě ji přenést na jiný počítač.

Jak na Macu aktivovat zálohování Time Machine při napájení z baterie

V případě, že Time Machine na Macu využíváte, tak zajisté víte, že k provádění záloh dochází pouze v případě, že je jablečný počítač napájen ze sítě. V okamžiku, kdy začnete Mac napájet z baterie, tak k zálohování skrze Time Machine nedochází. A nejedná se o nic překvapivého, jelikož provádění záloh skrze Time Machine je relativně náročné, což kromě zpomalení systémů způsobí také rychlejší vybíjení baterie. Pokud byste ale i přesto chtěli zálohování skrze Time Machine při napájení z baterie povolit, tak můžete – stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu v levém horním rohu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna najděte a rozklikněte sekci s názvem Time Machine.
  • Poté v pravém dolním rohu okna klepněte na tlačítko s názvem Volby…
  • Otevře se nové okno, kde zaškrtněte možnost Zálohovat při napájení z baterie.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu aktivovat zálohování přes Time Machine i v případě, že nemáte jablečný počítač připojený k síti a dochází k napájení skrze baterii. Jak už ale bylo zmíněno výše, tak je nutné počítat s tím, že při zálohování Time Machine bude docházet k rychlejšímu vybíjení baterie, jelikož se jedná o náročný proces. Ve výše uvedené sekci si pak ještě můžete vybrat soubory, které chcete ze zálohování vyloučit, zároveň se zde nachází i informace o odhadované velikosti zálohy.

Dnes nejčtenější

.