Zavřít reklamu

Také tento týden na stránkách našeho magazínu pokračujeme v představování zajímavých webových stránek. Stejně jako v několika předchozích článcích se také v tom dnešním opět podíváme na různé užitečné stránky.

Toffee Share

Stále jste ještě nenašli vyhovující službu pro sdílení obsahu téměř všeho druhu? Můžete vyzkoušet webovou stránku s názvem Toffee Share. Tento jednoduše vyhlížející, ale velmi užitečný web můžete využít k posílání souborů, přenosu na mobilní telefon, a přečíst si zde také různé užitečné informace.

Web Toffee Share najdete zde.

myNoise

Již dávno bylo prokázáno, že vhodné kombinace nejrůznějších zvuků mohou velmi pozitivně přispět k naší schopnosti soustředit se, pracovat, studovat, nebo se naopak uvolnit a relaxovat. Web s názvem myNoise vám nabízí skvělou možnost pustit si řadu zvuků pro nejrůznější příležitosti, a také si tyto zvuky individuálně přizpůsobit.

Web myNoise najdete zde.

Forvo

Zajímá vás, jak se ve francouzštině správně vyslovuje název francouzské metropole, jak by měla správně znít jména protagonistů vašeho oblíbeného seriálu ve španělštině, nebo jak se vyslovují jednotlivé položky menu italské restaurace, kam se chystáte na večeři? Se správnou výslovností celé řady různých výrazů vám pomůže stránka Forvo, na které stačí jen zadat požadovaný výraz, a můžete začít pečlivě trénovat jeho výslovnost. Jednotlivé příklady výslovnosti zde můžete ohodnotit, případně přispět sami.

Web Forvo najdete zde.

How Many People are in Space Right Now?

Každý si jistě někdy kladl otázku, kolik lidí se právě nachází ve vesmíru – a kdo tvrdí, že ne, ten si tuto otázku klade dodnes. Odpověď na ni vám poskytne stránka s všeříkajícím názvem How Many People are in Space Right Now. Kromě počtu jako takového se zde můžete dozvědět také jména a národnost jednotlivých astronautů, jak dlouho se nachází mimo naši planetu, a prokliknout se na jejich případné profily na Wikipedii.

Web How Many People are in Space Right Now najdete zde.

DeepL

Zrovna se poohlížíte po spolehlivém internetovém překladači? Můžete vyzkoušet web s názvem DeepL. Tato stránka nabízí možnost okamžitého strojového překladu zkopírovaného textu i celých dokumentů, samozřejmostí je funkce automatické detekce jazyka, úpravy překladu, a podpora šestadvaceti různých jazyků včetně češtiny.

Web DeepL najdete zde.

Dnes nejčtenější

.