Zavřít reklamu

Prakticky ihned poté, co Apple světu před pár lety představil vlastní mobilní herní službu na bázi předplatného, začali mnozí jablíčkáři spekulovat nad tím, zda by nedávalo smysl k němu představit i speciální herní ovladač, který v kombinaci s Apple produkty dostane herní zážitek na vyšší úroveň. Tyto spekulace následně potvrdila celá řada leakerů, dle kterých kalifornský gigant skutečně vlastní herní ovladač podobný gamepadům k Xboxu či PlayStationu chystá. V posledních měsících sice bylo v tomto směru takříkajíc ticho po pěšině, nyní se však zdá, že se ledy opět hnuly – byť trochu jiným směrem, než se kterým svět počítal. 

Portál PatentlyApple si všiml toho, že si Apple před pár dny u amerických patentových úřadů zaregistroval nový patent pojednávající právě o herním ovladači. Nejedná se však typově o gamepad od Xboxů či PlayStationů, nýbrž o ovladač, který by se připnul k bokům iPhonu, potažmo by byl položen “pod něj” ve stylu klávesnice od notebooku. Díky tomu by se tak dalo na iPhonu a potažmo zřejmě i iPadu hrát jak ve stylu Nintenda Switch, tak i ve stylu notebooků a počítačů, což se zdá být velmi zajímavé. Patent je však zakreslen poměrně abstraktně, takže je otázkou, do jaké míry se jedná o sen Applu a do jaké míry o možnou realitu. 

Patent

Jak už bývá u patentů zvykem, je třeba brát v potaz fakt, že jen hrstka z nich se nakonec stane realitou a proto nemá příliš smysl s realizací podobných herních ovladačů – alespoň prozatím – počítat. Pokud by nicméně podobné řešení Apple světu ukázal, mohlo by to oblibu jeho Apple Arcade dozajista povznést – tím spíš, když by se mu ovladač podařil vytvořit tak, že by nad konkurencí vynikal. 

Dnes nejčtenější

.